Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 2n
Sutra: 16° 16° 2n
23. listopada 2019.
Američki predsjednik

Donald Trump: Moja nuklearna tipka je veća od sjevernokorejske. Uz to i radi

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2018. u 8:28 2018-01-03T08:28:21+01:00

Kim Jong Un je, otvarajući vrata obnovi razgovora o sudjelovanju svoje zemlje u Zimskim olimpijskim igrama koje se u veljači održavaju u Južnoj Koreji istodobno snažno upozorio da će nastaviti s masovnom proizvodnjom nuklearnih bojevih glava unatoč sankcijama UN-a

Američki predsjednik Donald Trump, ismijavajući objavu sjevernokorejskog lidera da ima nuklearnu tipku, poručio je u utorak da je njegova nuklearna tipka »veća i moćnija« te da uz to i »radi«.

»Hoće li ga netko iz njegova osiromašenog i izgladnjelog režima izvijestiti da i ja imam nuklearnu tipku, ali mnogo veću i mnogo moćniju od njegove i da moja tipka radi«, napisao je Trump u tvitu.

Kim Jong Un je, otvarajući vrata obnovi razgovora o sudjelovanju svoje zemlje u Zimskim olimpijskim igrama koje se u veljači održavaju u Južnoj Koreji istodobno snažno upozorio da će nastaviti s masovnom proizvodnjom nuklearnih bojevih glava unatoč sankcijama UN-a.

Njegovo novogodišnje obraćanje uslijedilo je nakon snažnog porasta broja lansiranja balističkih raketa u 2017. kao i šestog i dosad najsnažnijeg nuklearnog pokusa. Kim, koji je obećao da će razviti oružje koje može dosegnuti američko kopno, poručio je da ima nuklearnu tipku na svom stolu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.