Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
21. siječnja 2020.
Poseban poziv

Dječak kojeg zbog prezimena Trump u školi nazivaju idiotom pozvan na predsjednikov govor

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 5. veljača 2019. u 18:14 2019-02-05T18:14:55+01:00

 Jedanaestogodišnji Amerikanac, koji je žrtva vršnjačkog nasilja zbog svog prezimena Trump, nazočit će govoru američkog predsjednika Donalda Trumpa o stanju nacije u utorak, javlja BBC. 

Joshua Trump iz Wilmingtona u Delawareu nije u rodu s predsjednikom Donaldom Trumpom.
Njegovi roditelji kažu da ga drugi učenici u razredu zbog prezimena zovu »idiotom« i govore mu da je »glup«.
Senatori i članovi Kongresa također pozivaju goste u Capitol, sjedište američkog Kongresa i koriste ih za davanje jasnih političkih poruka.

Međutim, Joshua je jedna od 17 osoba koje su posebno pozvali predsjednik i prva dama na govor o stanju nacije.
Njegovi roditelji, Megan Trump i Bobby Berto, rekli su u prosincu za televiziju WPVI, podružnicu ABC-a, da je zlostavljanje Joshue počelo 2015. kada je predsjednik Trump objavio da će se kandidirati na izborima.
Kada su otkrili što se događa, roditelji su ga ispisali iz škole i godinu dana školovao se kod kuće. Nakon toga je krenuo u novu školu i oni su se nadali da tamo neće biti zlostavljan, ali se vršnjačko nasilje nažalost nastavilo.

»Rekao je da mrzi sebe i svoje prezime te da je stalno tužan i da više ne želi tako živjeti«, kazala je tada njegova majka.
U priopćenju Bijele kuće se navodi da iako je Joshua žrtva bullyinga zbog toga što ima isto prezime kao i predsjednik, »on je zahvalan prvoj dami i obitelji Trump na njihovoj potpori«.
Među osobama koje su posebno pozvali predsjednik i prva dama također je preživjeli pucnjave u sinagogi u Pittsburghu, mlada žena koja se oporavlja od dugoročne ovisnosti, i obitelj para ubijenog u pucnjavi prošli mjesec za koju je navodno odgovoran ilegalni imigrant.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.