Izmjenjivali zabrinjavajuće poruke

Desetero privedenih u Francuskoj i Švicarskoj u protuterorističkoj operaciji

Hina

Reuters

Reuters

Osumnjičene osobe kontaktirale su na društvenoj mreži Telegram, koju često koriste džihadisti, na kojoj su »izmjenjivali zabrinjavajuće poruke«, rekli su ti izvori. Toj je protuterorističkoj operaciji »namjera otkriti nacrte planova koje su kovali«, dodao je sudski izvor



PARIZ Deset osoba od 18 do 65 godina privedeno je u utorak ujutro u pariškom području, na jugu Francuske i u Švicarskoj, u okviru protuterorističke operacije, rečeno je iz izvora bliskih istrazi.


Osumnjičene osobe kontaktirale su na društvenoj mreži Telegram, koju često koriste džihadisti, na kojoj su »izmjenjivali zabrinjavajuće poruke«, rekli su ti izvori. Toj je protuterorističkoj operaciji »namjera otkriti nacrte planova koje su kovali«, dodao je sudski izvor.


Devet osoba od 18 do 65 godina, većinom poznatih obavještajnim službama, uhićeno je na jugu Francuske i u pariškom području a jedna 23-godišnja Kolumbijka privedena je u Švicarskoj.




Po izvoru bliskom dosjeu, dva brata praćena zbog radikalizacije privedena su u departmanu Alpes-Maritimes, na jugoistoku Francuske.


»Operacije su izvedene istodobno u obje zemlje i u uskoj suradnji«, objavile su švicarske vlasti.


U pretresima u Francuskoj zasad nije pronađeno nikakvo oružje, po jednom od izvora bliskih istrazi. Pretresi su izvršeni i u Švicarskoj.