Tragedija u Indoreu

Deset mrtvih u urušavanju četverokatnice u Indiji

Hina

Reuters

Reuters

Zgrada u gradu Indoreu, u čijoj je blizini bila autobusna postaja s velikim brojem ljudi, urušila se u subotu tijekom noći. Policijske i vatrogasne ekipe su u spasilačkoj operaciji tijekom noći izvukle deset preživjelih



NEW DELHI Najmanje je deset ljudi poginulo u urušavanju trošne četverokatnice u kojoj je bio hotel, u saveznoj državi Madhya Pradesh, u središtu Indije, priopćila je policija u nedjelju.


Zgrada u gradu Indoreu, u čijoj je blizini bila autobusna postaja s velikim brojem ljudi, urušila se u subotu tijekom noći. Policijske i vatrogasne ekipe su u spasilačkoj operaciji tijekom noći izvukle deset preživjelih.


»Dvije žene i osam muškaraca, za koje se pretpostavlja da su članovi osoblja i gosti, poginulo je u nesreći. Dvije ozlijeđene osobe su u kritičnom stanju i primljene su u bolnicu«, rekao je policijski načelnik Sanju Kamle u telefonskom javljanju s mjesta nesreće.




Mediji pišu da se zgrada srušila kada se automobil zabio u nju.


»Vodimo istragu o uzrocima nesreće. Zgrada, stara više od 60 godina, bila je za rušenje«, rekao je Kamle.


Spasilačka operacija je završena i policija je utvrdila da u ruševinama više nema ljudi.


Indijski gradovi imaju velik broj starih i trošnih zgrada izgrađenih lošim materijalom pa ovakve nesreće nisu rijetkost.


Najmanje su 34 osobe poginule u kolovozu 2017. kada se urušila stambena zgrada u Mumbaju, na zapadu zemlje.