Pravda za Davida

DRAMA U BANJOJ LUCI Policija silom rastjerala prosvjednike, više ljudi je uhićeno

Hina

Foto Milivoje Pavicic/HaloPix/PIXSELL

Foto Milivoje Pavicic/HaloPix/PIXSELL

Informaciju o tome da je uhićen i Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, na društvenim je mrežama objavila Suzana Radanović, njegova bivša supruga i Davidova majka no to je naknadno demantirano



Policija je u nedjelju kasno navečer u Banjoj Luci silom rastjerala prosvjednike iz skupine »Pravda za Davida« pri čemu je više osoba uhićeno.


Policijska intervencija uslijedila je na Trgu Krajine na kojega su se prosvjednici vratili nakon šetnje banjolučkim ulicama u koju su se uputili po okončanju okupljanja održanog ranije tijekom večeri.


Nakon rastjerivanja okupljenih i privođenja policija je zapriječila prilaz središnjem banjolučkom trgu, a komunalni redari nešto prije ponoći ponovno su uklonili zapaljene svijeće, Davidove fotografije i iscrtano srce.




Informaciju o tome da je uhićen i Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, na društvenim je mrežama objavila Suzana Radanović, njegova bivša supruga i Davidova majka no to je naknadno demantirano.


Davor i Suzana su u istupima na Trgu Krajine ponovo prozvali ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača te predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika kao osobe koje snose najveću odgovornost za prikrivanje istine o smrti njihovog sina.


Obojicu su nazvali zločincima i ubojicama i pri tom ultimativno zatražili Lukačevu ostavku.


Prosvjednici su tijekom večer spriječili i održavanje koncerta Harisa Džinovića koji je trebao biti održan na jednom od gradskih trgova.