Slovenskom svećeniku laknulo

DNK test pokazao da kardinal Rode nije otac Petera S.

Portal Novilist.hr

Usprkos rezultatu DNK testiranja ostaju ipak otvorena pitanja. Koliko je duboka i intimna bila veza Fraca Rodea i Tanje Brede, koliko je trajala te je li kardinal prekršio pravila celibata? Tko je pomagao trudnoj i jedva punoljetnoj Tanji Bredi u Njemačkoj?



LJUBLJANA DNK testiranje pokazalo je da umirovljeni slovenski kardinal Franc Rode nije otac 42-godišnjeg Petera S., sina  Tanje Brede koja je navodno u dobi od 18 godina započela ljubavnu vezu sa svećenikom. 


Peter S., koji živi u Dubaju i njemački je državljanin, rodio se 1970. godine, u Tanjinoj 19. godini starosti.


Naime, Tanja Breda je 1969. godine iznenada obitelji obznanila da je trudna, te da će napustiti posao u celjskom Topru. Odselila se u Njemačku i zaposlila u Siemensu. 




Usprkos rezultatu DNK testiranja ostaju ipak otvorena pitanja. Koliko je duboka i intimna bila veza Fraca Rodea i Tanje Brede, koliko je trajala te je li kardinal prekršio pravila celibata?


Tko je pomagao trudnoj i jedva punoljetnoj Tanji Bredi u Njemačkoj? Tko joj je pomogao da nađe posao u Siemensu, gdje je potom kad su polodavci shvatili da je trudna izgubila posao.


Zatim je strpana u sanatorij gdje je i rodila dječaka Petera. Tko joj je kasnije pomogao da se ponovno zaposli u Siemensu?


Kardinal Rode prijeti tužbom listu Delo, zbog izjava ljudi upeletnih u ovaj skandal koje su objavljene u tom slovenskom dnevniku. Hoće li sada umirovljeni kardinal tužiti i one koji su dali izvaje, pita se novinar lista Delo.