Lov na vještice?

Crnogorski ministar neće podnijeti ostavku zbog prepisivanja hrvatskih obrazovnih programa

Hina

Foto pinkm

Foto pinkm

»Lako je krenuti u lov na vještice kao što je lako na stup srama stavljati nekog zbog političke koristi. Na temelju sada raspoloživih informacija najveći broj predmetnih programa je autentičan. Kod nekih postoje određene podudarnosti koje se provjeravaju, evidentan propust je napravljen kod programa za fizički odgoj. Ni ja niti bilo tko iz ministarstva obrazovanja ne snosimo krivnju za ovaj slučaj«, kazao je Šehović nakon sjednice vlade



PODGORICA Crnogorski ministar prosvjete Damir Šehović izjavio je u četvrtak da neće podnijeti ostavku unatoč tomu što je u programu fizički odgoj potvrđena znatna podudarnost s tim dokumentom u Hrvatskoj i što postoje podudarnosti i u drugim predmetima, te ustvrdio da je najveći broj predmeta autentičan.


»Lako je krenuti u lov na vještice kao što je lako na stup srama stavljati nekog zbog političke koristi. Na temelju sada raspoloživih informacija najveći broj predmetnih programa je autentičan. Kod nekih postoje određene podudarnosti koje se provjeravaju, evidentan propust je napravljen kod programa za fizički odgoj. Ni ja niti bilo tko iz ministarstva obrazovanja ne snosimo krivnju za ovaj slučaj«, kazao je Šehović nakon sjednice vlade.


Šehović je rekao da su članovi tročlanog stručnog tima, koji su radili na izradili programa za fizički odgoj, podnijeli neopozive ostavke na članstvo u radnoj skupini.




Šehović je rekao da će premijer Duško Marković i on ustrajati na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti za sve za koje se utvrdi da su napravili propust, te da će stati na put prepisivanju.


Jedan predmetni program, istaknuo je on, nije reformsko obrazovanje te neće dozvoliti kompromitaciju čitave reforme.