Istraga nakon briselskih napada

Cheffou ipak nije taj? Belgijska policija i dalje traži “muškarca sa šeširom” sa snimke

Hina

Reuters

Reuters

Belgijsko tužiteljstvo optužilo je u ponedjeljak tri osobe za »sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine« nakon niza uhićenja koje je policija provela u nedjelju u više belgijskih gradova.  Tužiteljstvo je u svom priopćenju objavila samo imena i prvo slovo prezimena optuženih. To su Yassine A., Mohamed B. i Aboubaker O.



BRUXELLES Belgijsko tužiteljstvo optužilo je u ponedjeljak tri osobe za »sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine« nakon niza uhićenja koje je policija provela u nedjelju u više belgijskih gradova.


elgijska policija u utorak je objavila video snimku s nadzornih kamera u zračnoj luci Zaventem, pokušavajaći otkriti tko je »muškarac sa šeširom« na glavi, što upućuje da to nije Faycal Cheffou, kako se do sada mislilo.


NOVO! 13:40 Belgijsko tužiteljstvo optužilo je u ponedjeljak tri osobe za »sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine« nakon niza uhićenja koje je policija provela u nedjelju u više belgijskih gradova.




 Tužiteljstvo je u svom priopćenju objavila samo imena i prvo slovo prezimena optuženih. To su Yassine A., Mohamed B. i Aboubaker O.


 Policija je u nedjelju obavila 13 pretresa u području Bruxellesa i Antwerpena u kojima je uhićeno ukupno devet osoba. Šest od tih devet osoba je pušteno na slobodu nakon saslušanja, a tri su zadržane i optužene.


 U interesu istrage, tužiteljstvo nije otkrilo drugih pojedinosti o tim slučajevima.


NOVO! 12:48 Belgijska policija u utorak je objavila video snimku s nadzornih kamera u zračnoj luci Zaventem, pokušavajaći otkriti tko je »muškarac sa šeširom« na glavi, što upućuje da to nije Faycal Cheffou, kako se do sada mislilo.


»Ako prepoznajete ovu osobu ili imate informacije o atentatu, molimo da se javite istražiteljima«, objavila je policija.Faycal Cheffou je uhićen u četvrtak ispred Palače pravde u središtu Bruxellesa, nakon čega se pojavila informacija da je on treći terorist sa snimke, onaj u svjetloj jakni i crnim šeširom na glavi.

Po podacima koji su iscurili iz tužiteljstva njega je prepoznao taksist koji je dovezao trojicu terorista u zračnu luku, ali to nije dovoljno da se i službeno potvrdi identitet te osobe.


Po svemu sudeći dodatne istrage pokazale su da Faycal Cheffou nije čovjek sa snimke.