Brexit

Britanska premijerka poručila građanima EU: Ostanite!

Hina

Theresa May, Foto: REUTERS

Theresa May, Foto: REUTERS

Izlažući britanske planove vezano uz imigrante koji su stigli u Britaniju iz zemalja članica Europske unije, May je rekla da će svima koji su legalno u Britaniji do datuma prekida članstva u EU, koji će biti utvrđen u budućim pregovorima, biti dopušteno ostati u zemlji i podnijeti zahtjev za stalnim boravišnim pravima



Britanska premijerka Theresa May poručila je u ponedjeljak građanima zemalja EU koji već legalno žive u Britaniji da želi da ostanu u toj zemlji nakon što ona 2019. napusti Europsku uniju.


Izlažući britanske planove vezano uz imigrante koji su stigli u Britaniju iz zemalja članica Europske unije, May je rekla da će svima koji su legalno u Britaniji do datuma prekida članstva u EU, koji će biti utvrđen u budućim pregovorima, biti dopušteno ostati u zemlji i podnijeti zahtjev za stalnim boravišnim pravima.


»Želim u potpunosti uvjeriti ljude da prema tim planovima niti jedan građanin EU koji trenutno živi u Britaniji legalno neće biti zamoljen da napusti zemlju kada Britanija bude napustila EU. Želimo da ostanete«, poručila je britanska premijerka govoreći pred parlamentom.




No državljani EU suočit će se s istom vrstom restrikcija kao i britanski građani budu li željeli da im se rodbina pridruži u Britaniji nakon što zemlja napusti EU, osim ako se pregovorima ne utvrde posebna pravila s tim u vezi, dodala je May.