Pilot slučajno aktivirao signal

Boeing prisilno sletio u Beču nakon lažne uzbune zbog otmice

Hina

Putnici su se uspaničili kada su vidjeli da padaju maske s kisikom, što je omelo pilota koji je slučajno aktivirao signal o otmici. Istodobno se, iz nepoznata razloga, prekinula radijska veza sa zrakoplovom, što je išlo u prilog pretpostavci o otmici



BEČ – Uzbuna je bila oglašena u petak u bečkoj zračnoj luci tijekom prisilnog slijetanja Boeinga 737 kompanije Turkish Airlinesa kada je pilot slučajno uključio signal za otmicu, doznaje se od policije.


Putnički zrakoplov koji je iz Frankfurta letio u Istanbul zatražio je prisilno slijetanje zbog pada tlaka, dodaje zračna luka Beč – Schwechat.


No pilot je zatim uključio uređaj za “upozorenje na otmicu”, zbog čega je moralo intervenirati austrijsko vojno zrakoplovstvo čija su dva lovca pratila zrakoplov dok nije sletio, rekla je policija Donje Austrije, potvrdivši informaciju objavljenu na mrežnoj stranici dnevnog lista Kuriera.




Putnici su se uspaničili kada su vidjeli da padaju maske s kisikom, što je omelo pilota koji je slučajno aktivirao signal o otmici. Istodobno se, iz nepoznata razloga, prekinula radijska veza sa zrakoplovom, što je išlo u prilog pretpostavci o otmici.


Uzbuna je prekinuta tek četrdesetak minuta nakon slijetanja zrakoplova, piše list.