Prosvjed na cestama

Blokada prometnica širom BiH zbog poskupljenja goriva

Hina

Reuters

Reuters

 Kako su izvijestili iz Auto moto kluba Bosne i Hercegovine zbog prosvjeda građana od 17.00 sati privremeno je obustavljen promet na magistralnim i regionalnim cestama, kao i ulicama u gradskim centrima širom zemlje

MOSTAR Širom Bosne i Hercegovine u nedjelju su na jedan sat blokirane magistralne i prometnice u središtima većih gradova u znak prosvjeda građana zbog poskupljenja goriva organiziranog preko Facebook skupine ‘Stop poskupljenju goriva’. Kako su izvijestili iz Auto moto kluba Bosne i Hercegovine zbog prosvjeda građana od 17.00 sati privremeno je obustavljen promet na magistralnim i regionalnim cestama, kao i ulicama u gradskim centrima širom zemlje.

Mediji navode kako su blokirane prometnice Sarajeva, Banje Luke, Tuzle i drugih središta. Na području Hercegovine međutim nisu zabilježeni prosvjedi.


Zbog blokade prometnica zabilježene su kilometarske kolone između Doboja i Žepča.


Građani su na prosvjed pozvani putem Facebooka u znak prosvjeda što je ove godine u nekoliko navrata došlo do poskupljenja goriva, koje se danas prodaje po cijeni između 1,12 i 1,2 eura po litri.




U BiH nedavno su uvedene dodatne trošarine na gorivo što je bio uvjet za nastavak izgradnje autoceste na koridoru Vc.


Na najavu prosvjeda reagirao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rekao da će policija uklanjati vozila s ulica.


»Ne možete zaustaviti automobil negdje na cesti i tako ugrozite druge ili zaustavite promet, a nekome, recimo treba hitna pomoć u tom trenutku«, rekao je Dodik.