Migrantska kriza

Austrijanci objavili “Deset zapovijedi za izbjeglice”, evo što u njima piše

Hina

REUTERS

REUTERS

Štitimo te ljude neko vrijeme i dajemo im sve što trebaju. Zauzvrat očekujemo barem malo zahvalnosti«, rekao je Gottfried Waldhaeusl koji je u Donjoj Austriji zadužen za izbjeglice.



Tražitelji azila u najvećoj austrijskoj pokrajini morat će potpisati da će poštovati »Deset zapovijedi za useljenike« među kojima je i ona o obveznom učenju njemačkog, vidljivo je iz prijedloga dužnosnika u pokrajinskoj vladi Donje Austrije koji pripada krajnjoj desnici.


Među zapovijedima su i »Poštuj austrijske zakone«, »Sukobe rješavaj na miroljubiv način« i »Budi zahvalan austrijskoj državi«.


»Štitimo te ljude neko vrijeme i dajemo im sve što trebaju. Zauzvrat očekujemo barem malo zahvalnosti«, rekao je Gottfried Waldhaeusl koji je u Donjoj Austriji zadužen za izbjeglice.




Tražitelji azila neće biti kažnjeni za nepoštovanje zapovijedi.


Waldhaeusl, političar Slobodarske stranke našao se prije nekoliko mjeseci na meti oštre kritike kada je poslao malodobne izbjeglice bez roditeljske pratnje u prihvatilište okruženo bodljikavom žicom koje su čuvali zaštitari.


Čelnica krajnje desne vlade Donje Austrije, Johanna Mikl-Leitner, odlučila je poslije premjestiti mlade u prihvatilište s humanijim uvjetima.