Francuska najjeftinija

Australija je najskuplja zemlja za strane studente

Hina

Po toj anketi koja je provedena u 15 zemalja, strani student treba dati 42.000 američkih dolara godišnje u Australiji za život (18.000) i za školske troškove (24.000)



SYDNEY – Australija je najskuplja zemlja za strane studente i nalazi se ispred Singapura i Sjedinjenih Država, dok je Francuska najjeftinija zahvaljajući niskim troškovima školarina na fakultetima, pokazala je studija koju je proveo Ipsos za banku HSBC.


Po toj anketi koja je provedena u 15 zemalja, strani student treba dati 42.000 američkih dolara godišnje u Australiji za život (18.000) i za školske troškove (24.000).


To je tri tisuće dolara više nego u Singapuru i gotovo 6.000 dolara više nego u Sjedinjenim Državama.




Francuska je najjeftinija od zemalja koje su ušle u studiju, i tamo godišnji troškovi za strane studente iznose ukupno 16.777 dolara, od čega samo 247 za školarinu. Pritom su troškovi života mjereni u Parizu a ne u drugim gradovima, gdje je život svakako jeftiniji.


Anketa je provedena u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Turskoj, Australiji, Indoneziji, Tajvanu, Kini, Hong Kongu, Singapuru, Maleziji, Indiji, Sjedinjenim Državama, Brazilu, Kanadi i Meksiku.