FAI pisao predsjedniku Italije

Anarhisti prijete Mariju Montiju

Hina

Jedna ćelija FAI-a je u petak preuzela odgovornost za atentat u kojem je u ponedjeljak ranjen vlasnik podružnice državne tvrtke Finmeccanica i najavila je nove akcije osvete



RIM – Anarhisti su u srijedu zaprijetili šefu talijanske vlade Mariju Montiju u pismu koje su uputili dvama listovima na jugu zemlje, a potpisala ih je Neformalna anarhistička federacija (FAI), koja je preuzela odgovornost za jedan atentat prije deset dana.


Jedna ćelija FAI-a je u petak preuzela odgovornost za atentat u kojem je u ponedjeljak ranjen vlasnik podružnice državne tvrtke Finmeccanica i najavila je nove akcije osvete za osam anarhista zatvorenih u Grčkoj.


Prema pismu koje je stiglo u srijedu, na meti je i dalje direktor talijanske porezne agencije Equitalia za jug zemlje. Ta je agencija postala simbol krize zemlje i očajničkih poteza, otmica i samoubojstva koje izvode poduzetnici i drugi pritisnuti dugovima.




Pismo je upućeno i predsjedniku vlade i objašnjava da narod nije u interesu ostanak u Europi i spašavanje banaka.


U pismu na tri stranice FAI objašnjava da smatra da je svako samoubojstvo očajne osobe zapravo ubojstvo koje je izvršila država i koje će biti osvećeno. (Hina/AFP)