12 neriješenih slučajeva

Američka policija istražuje umiješanost Mansonovog kulta u ubojstva

Hina

Policija u Los Angelesu istražuje moguću ulogu kulta Mansonovih u 12 neriješenih ubojstava koja su se dogodila prije četrdeset godina jer su se pojavili novi dokazi, objavio je jedan policijski dužnosnik



LOS ANGELES Policija u Los Angelesu istražuje moguću ulogu kulta Mansonovih u 12 neriješenih ubojstava koja su se dogodila prije četrdeset godina jer su se pojavili novi dokazi, objavio je jedan policijski dužnosnik.


“Kult obitelji Manson” je naziv što ga je policija dala skupini okupljenoj oko Charlesa Mansona koji je propovijedao skori rat između rasa i kasnije potaknuo sljedbenike na najmanje devet ubojstava kako bi se izazvao taj rat.


Među žrtvama je bila i Sharon Tate, tadašnja supruga filmskog redatelja Romana Polanskog koju su ubili 9. kolovoza 1969. godine. Manson (77) trenutno služi doživotnu zatvorsku kaznu.




Glasnogovornik policije u Los Anglelesu Andrew Smith kaže da policija proučava najmanje 12 starih slučajeva ubojstava koja su počinjena u sličnim okolnostima i u istom vremenskom razdoblju kad i ubojstva koja su počinili pripadnici kulta.


Otkriće o broju neriješenih slučajeva koje istražitelji proučavaju došlo je usred pravne bitke između policije i odvjetnika Mansonovog sljedbenika Charlesa “Texa” Watsona koji služi doživotnu kaznu u Kaliforniji.


Policija sudskim putem traži da joj se dostavi snimka razgovora Watsona i njegovog pokojnog odvjetnika Billa Boyda jer se vjeruje da su tijekom tih osam sati snimljenih razgovora spomenuta imena ili datumi ubojstva osoba čiji slučajevi još nisu riješeni.


Snimke su otkrivene nakon što je bankrotirala odvjetnička tvrtka Boyda u Teksasu. Tamošnji sud je u prvostupanjskoj odluci dopustio da se policiji dostave snimke ali Watsonovi odvjetnici uložili su tužbu pa se čeka pravorijek.