Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 23° 23° 1
17. rujna 2019.
Lošesusjedski odnosi

Aleksandar Vučić: Vrijeme za bolje odnose Srbije i Hrvatske

foto: Reuters
foto: Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. studeni 2016. u 16:04 2016-11-01T16:04:38+01:00

Vučić kaže da najmanje što on može učiniti jest obećati narodima i hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji da će učiniti sve što može da se ispune njihove želje.

BEOGRAD – Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u utorak kako se nada da će Srbija i Hrvatska imati puno bolje odnose nakon što je na čelo vlade u Zagrebu došao Andrej Plenković, ali je ocijenio da atmosfera »nije laka«.

»Nadam se da će odnosi biti puno bolji i mislim da Plenković misli to isto i nada se istom«, rekao je Vučić tijekom posjeta Hamburgu, odgovarajući na pitanje kako vidi buduće odnose Srbije i Hrvatske nakon što je novi vođa HDZ-a preuzeo dužnost premijera.

Vučić je rekao da dvije zemlje mogu dati novi impuls u odnosima iako atmosfera »nije laka«, prenose beogradski mediji.

»Nemam dokaze i nisam siguran, ali nadam se da možemo izgraditi puno bolje odnose, radi obje naše zemlje i u korist oba naroda«, izjavio je Vučić.

Dodao je da najmanje što on može učiniti jest obećati narodima i hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji da će učiniti sve što može da se ispune njihove želje.

Srbijanski premiejr najavio je da će idućih dana posjetiti predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji i otvoriti nove asfaltirane ceste, navode mediji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.