Susjedi su se žalili...

AMERIČKI APSURD Starica mora u zatvor jer je hranila napuštene mačke

Hina

NL arhiva

NL arhiva

U srpnju 2015. godine, Segula je prekršila gradski pravilnik o ponašanju koji zabranjuje hranjenje životinja lutalica, u svibnju 2017. po istoj je osnovi staricu ponovno posjetila policija, u srpnju 2017. Segula je uvjetno kažnjena jer je imala previše mačaka na svojem posjedu, a u kolovozu 2017. proglašena je krivom jer nije počistila mačje fekalije



CLEVELAND Sedamdesetdevetogodišnja Nancy Segula iz Clevelanda osuđena je na deset dana zatvora jer je hranila napuštene mačke, a sve ‘zahvaljujući’ susjedima koji su se godinama žalili na to da starica ima velik broj mačaka.


U skladu s odlukom suda, 11. kolovoza Segula će na odsluženje kazne u mjesni zator.


Susjedi su se na životinje žalili četiri godine, a ona je kazala da joj ih je ostavio jedan od susjeda koji se u međuvremenu odselio. Ranijih je godina policija dolazila četiri puta intervenirati nakon žalbi susjeda kojima je smetao velik broj mačaka.




Sudske su vlasti pojasnile da je ovakva presuda donesena iz nekoliko razloga:


U srpnju 2015. godine, Segula je prekršila gradski pravilnik o ponašanju koji zabranjuje hranjenje životinja lutalica, u svibnju 2017. po istoj je osnovi staricu ponovno posjetila policija, u srpnju 2017. Segula je uvjetno kažnjena jer je imala previše mačaka na svojem posjedu, a u kolovozu 2017. proglašena je krivom jer nije počistila mačje fekalije.


Na ročištu održanom ovaj tjedan Segula je priznala da i dalje hrani mačke. Upravo zato sud je odlučio da starica mora na deset dana u zatvor. Na Facebook stranici lokalna policija je objavila da Segula dosada nije nikad bila uhićivana.


»Hranim šest do osam odraslih mačaka, a sada su mi počeli dolaziti i mačići. Nedostajat će mi. Muž mi je umro i usamljena sam. Mačke i mačići mi pomažu. Stalno mi se vraćaju. Bilo mi ih je žao i zato sam ih počela hraniti«, rekla je starica za Cleveland.com.


Kaznu smatra pretjeranom te dodaje da je dosad već platila više od 2000 dolara zbog raznih kažnjivih djela u vezi s mačkama.


Pita se zbog čega je »kazna ovakva kad ima toliko ljudi koji rade puno gore stvari«. No još uvijek ima izgleda da Segula izbjegne odlazak u zatvor.


Mjesni su mediji objavili da sutkinja Jennifer Weiler razmatra mogućnost održavanja još jednog saslušanja kako bi se utvrdilo je li moguće odrediti neku drugu kaznu.


Dosad su nadležne osobe iz staričina dvorišta odnijele 22 mačke.