Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
28. veljače 2020.
Doček u Rijeci

Zvali su čovika i reka' je - može! Vojko V nastupa na dočeku Nove godine na Korzu

Foto Pixsell
Foto Pixsell
Autor:
Objavljeno: 30. listopad 2018. u 14:36 2018-10-30T14:36:00+01:00

Kao i do sada, proslavu svojim nastupom otvara jedan mladi riječki bend pa će tako prije Fita i Whiteheadsa nastupiti grupa Nord, a feštu će zaključiti splitski reper Vojko V., koji svojim zanimljivim tekstovima stječe sve više poklonika, rekao je u svom priopćenju gradonačelnik mr. Vojko Obersnel.

RIJEKA Na dočeku Nove godine na Korzu će, kako ekskluzivno saznajemo, nastupiti poznati reper Vojko V. te tri riječke grupe Fit, Whiteheads i Nord.

Prva će na dočeku 2019. godine nastupiti grupa Nord čiji je nastup najavljen za 22 sata. Od 23 sata slijedi nastup grupe Fit, dok će posjetitelje na Korzu u 2019. uvesti grupa Whiteheads. Feštu zatvara Vojko V. koji će zabavljati Riječane do kasno u noć.

Dobili smo i izjavu gradonačelnika Grada Rijeke mr. Vojka Obersnela koju prenosimo u cjelosti: »Kao i do sada, Rijeka će u novu godinu ući tradicionalnim koncertom na Korzu u organizaciji Grada Rijeke. Pri odabiru izvođača uz koje će se Korzo oprostiti od 2018. i ući u 2019. ove smo se godine odlučili za domaću, riječku varijantu. Tako će u »špici« proslave nastupiti riječki bend Fit koji se ponovno okuplja nakon niza godina i bend Whiteheads u kojem, među ostalima, svira i Davor Tolja kojeg se sjećamo još iz benda Denis & Denis. Vjerujem da će Fit svojim dobro znanim pjesmama uz koje su odrastali brojni Riječani, ali koje stalno otkrivaju i nove generacije, te Whiteheadsi koji na svoj način izvode evergreene odnosno svjetski poznate hitove i naravno hitove grupe Denis & Denis, na Korzu osigurati vrhunsku zabavu.

Kao i do sada, proslavu svojim nastupom otvara jedan mladi riječki bend pa će tako prije Fita i Whiteheadsa nastupiti grupa »Nord«, a feštu će zaključiti splitski reper Vojko V., koji svojim zanimljivim tekstovima stječe sve više poklonika. Sve u svemu, vjerujem da će i ovog puta fešta na Korzu privući velik broj Riječana i njihovih gostiju i da ćemo u dobroj zabavi zajedno proslaviti novu feštom duboko u noć«.

Vrlo popularni splitski reper Andrija Vujević, poznatiji kao Vojko V. (a.k.a. Vojko Vrućina), znan i po radu s grupama Dječaci i Kiša metaka u svibnju ove godine je objavio debitantski album »Vojko«. Prvi izbačeni singlovi s albuma »Zovi čovika«, »Pasta Italiana« i »Ne može« odmah po objavljivanju su jako zainteresirali glazbenu javnost zbog za hip-hop netipičnih tema i stilova.

Grupa Fit je sredinom i drugim dijelom 80-tih osvajala publiku cijele bivše države zaraznim pop stvarima kojih se mnogi i danas sjete. Početkom 90-tih grupa Fit se naprasno raspala i nestala sa scene iako je u pripremi bio i treći album. Povratnički koncert održali su tadašnjoj riječkoj Stereo dvorani 2008. godine.

Grupa Whiteheads povezala je nekoliko generacija riječkih glazbenika. Ime grupe je autoironično jer su skoro svi već prosijedih kosa no njihovo ime se veže i za osobu koja je ostavila velik trag kako u riječkoj, tako i u svjetskoj povijesti. Naime, riječki sastav svoje ime dijeli s izumiteljem torpeda Robertom Whiteheadom.

Nord je alternativni rock bend iz Rijeke osnovan u listopadu 2013. godine. Njihov debitantski album »Play Restart« najbolji je album domaće alternativne rock scene objavljen 2017. godine.

Kao i svake godine nakon ove objave biti će naravno svakakvih komentara i pozitivnih i negativnih jer, kako kaže narod, još se nije rodio tko bi svakom ugodio.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.