Treći maj u borbi za opstanak

Županija stoji iza ‘trećemajaca’: Plenkoviću, ako smatraš da netko treba u Njemačku, zašto ne odeš ti?

Tihana Tomičić

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

I vijećnici HDZ-a i vijećnici SDP-a podržavaju osnovne zahtjeve 'trećemajaca', a to je da se smijeni Nadzorni odbor Uljanika i Uprava Trećeg maja te da se 'trećemajce' uključi u plan restrukturiranja.



Ako premijer Andrej Plenković nije shvatio koliki je problem u tome što ‘trećemajci’ već odlaze iz Hrvatske, ako misli da smo mi svi dobri samo za Njemačku, poručujemo mu neka ode on u Njemačku. Mi ćemo ostati raditi ovdje, jer želimo i znamo raditi. Ako smo u stotinu godina proizveli 700 brodova u Trećem maju, u idućih stotinu godina želimo i možemo proizvesti barem još toliko, poruka je ‘trećemajaca’, točnije njihovih sindikalnih predstavnika sa sjednice županijske skupštine Primorsko-goranske županije, gdje upravo traje rasprava o situaciji u Trećem maju.


I vijećnici HDZ-a i vijećnici SDP-a podržavaju osnovne zahtjeve ‘trećemajaca’, a to je da se smijeni Nadzorni odbor Uljanika i Uprava Trećeg maja te da se ‘trećemajce’ uključi u plan restrukturiranja.


– Važno je odavde poslati poruku da Treći maj nije sam i da su svi njihovi zahtjevi opravdani, poručio je župan Zlatko Komadina.




Rasprava još uvijek traje, a ona bi trebala iznjedriti zaključke, koji će biti poslani Vladi i Upravi Uljanika.