Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 3
Sutra: 12° 12° 3
27. siječnja 2020.
Zatvaranje odlagališta

Župan siguran: 'Ako Ćorić zatvori Marišćinu, otpad neće biti moja briga'

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 25. veljača 2019. u 14:27 2019-02-25T14:27:20+01:00

To je po Zakonu o komunalnoj djelatnosti isključivo briga gradonačelnika i načelnika u PGŽ, i oni se moraju pobrinuti za to da nađu prostore za odlaganje otpada na svom području u slučaju zatvaranja deponija, rekao je Komadina

RIJEKA – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina odgovorio je na najave ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića da je sve izvjesnije zatvaranje CZGO Marišćina. On se odriče svoje odgovornosti za stanje na Marišćini te poručuje da je odluka o zatvaranju na ministru, a kasnija briga za otpad isključivo na gradonačelnicima i načelnicima:

– Što će Ćorić s Marišćinom napraviti, ja ne znam. Mi ćemo narednih dana provesti natječaj za novu upravu Ekoplusa, taj postupak će sigurno biti dovršen prije nego istekne ovih Ćovićevih mjesec dana koji je dao kao rok za eliminiranje smrada, i mi ćemo svoje učiniti. Idući tjedan će se održati skupština Ekoplusa i bit će izabran novi direktor. Ako sve bude išlo u dobrom smjeru, nadam se da će se uskoro eliminirati smrad. Ali što će Ćorić učiniti, vidjet ćemo, rekao je.

Na inzistiranje novinara da odgovori što će se dogoditi sa smećem ako se Marišćina zatvori, bio je još decidiraniji:

– Gdje ćemo sa smećem u tom slučaju, to nije moja briga. To je po Zakonu o komunalnoj djelatnosti isključivo briga gradonačelnika i načelnika u PGŽ, i oni se moraju pobrinuti za to da nađu prostore za odlaganje otpada na svom području u slučaju zatvaranja deponija, rekao je Komadina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.