Lokalne samouprave

Zlatko Komadina podržao PGS-ove kandidate u drugom krugu

Damir Cupać



RIJEKA – Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić zaželio je sreću kandidatima za načelnike i gradonačelnike u drugom krugu lokalnih izbora – Nataši Plišić u Baški, Robertu Marčelji u Jelenju, Tomislavu Mrli u Delnicama te Franji Toljaniću u Vrbniku, dok je stari-novi župan Zlatko Komadina pozvao sve birače koji su glasovali za njega i SDP-ovu koaliciju u prvom krugu da daju svoj glas za PGS-ove kandidate.


– Zadovoljni smo izbornim rezultatima jer smo povećali broj vijećničkih mjesta na 49, a uvjereni smo da ćemo nakon drugog kruga taj rezultat poboljšati preuzimanjem ove četiri lokalne samouprave kada je riječ o izvršnoj vlasti. Birači su prepoznali našu temeljnu izbornu odrednicu – stavljanje lokalnih resursa u funkciju lokalne zajednice i lokalnog razvoja i veseli nas da ćemo imati priliku provoditi takvu politiku, izjavio je Vasilić.


Komadina je pojasnio da je koalicijski sporazum obveza, ali ne prisilna te da poziva birače lijevog centra koji su njega i SDP-ovu koaliciju podržali najprije izađu na izbore, a na njima podrže SDP-ove koalicijske partnere.




– U ovim lokalnim samoupravama imali smo svoje kandidate, ali bolji rezultat ostvarili su kandidati naših partnera. Birači bi trebali izaći na izbore kako se ne bi dogodilo neko neugodno iznenađenje jer desna opcija ne pripada ovim sredinama. Nakon drugog kruga uvjereni smo da ćemo imati dobar izborni rezultat jer se mi ili naši partneri natječamo u 17 jedinica lokalne samouprave. Što se mene tiče i Županije, bit ćemo partneri u realizaciji projekata, najavio je Komadina.


Tomislav Merle uvjeren je da je za ulazak u drugi krug bilo bitno zajedništvo, te da će ono presuditi i u drugom krugu. On očekuje podršku Primorsko-goranske županije kako bi se realizirali kapitalni projekti i kako bi se smanjila depopulacija u Delnicama i cijelom Gorskom kotaru.


Robert Marčelja naglasio je da je već dogovorena postizborna suradnja sa SDP-om i Akcijom mladih, strankama lijevog centra, kako bi se općina vratila na pravi put i kako bi se uspješno realizirali projekti kao što su sanacija škole i ambulante, prometne infrastrukture te otvaranje multimedijalnog centra.


Nataša Plišić pozvala je sve birače Baške da izađu na izbore i podrže njezin izborni program u kojemu je, između ostaloga, navedeno upravljanje Velom plažom, osiguravanje besplatnog parkinga za sve građane Baške, gradnja kanalizacijske mreže, zaobilaznice…


Franjo Toljanić ocijenio je da je u protekle četiri godine Vrbnika nazadovao u svakom pogledu, poručivši da građani imaju alternativu politici koja nije provela ni jednu javnu nabavu iznad 500.000 kuna i koja je u osam godina povukla manje od 100.000 eura iz europskih fondova. Zaključio je da se to mora promijeniti u suradnji sa Županijom i uvjeren je da će tako i biti kako bi se Vrbnik i svi njegovi mjesni odbori počeli razvijati.