Primorsko goranski župan

Zlatko Komadina: Nečinjenje je najveći krimen Vlade, a bojim se da ćemo i nakon izbora imati nestabilnu vlast

Tihana Tomičić

Stabilna vlast je jamac postupanja, a događa se da se naša državna tijela u pravilu boje postupati. Primjerice, u slučaju naše Centralne zone za gospodarenje otpadom Marišćina šeću se razni dokumenti i papiri između Zagreba i županije već jako dugo, rekao je Komadina



RIJEKA Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina komentirao je pad Vlade i nove izbore, rekavši da je najveći krimen ove Vlade bilo – nečinjenje.


– Stabilna vlast je jamac postupanja, a događa se da se naša državna tijela u pravilu boje postupati. Primjerice, u slučaju naše Centralne zone za gospodarenje otpadom Marišćina šeću se razni dokumenti i papiri između Zagreba i županije već jako dugo, rekao je.


 – Nečinjenje je najveći krimen ovakvih nestabilnih vlada, a sada je čak i nemamo, imamo tehničku vladu, tek sada se ne smije ništa raditi i sada  se osigurava samo hladni pogon. No, bojim se da ćemo i nakon izbora imati novu nestabilnu vladu, jer sudeći po rasporedu snaga, kako su karte i zvijezde raspoređene, ne vidim tu neku veliku većinu koja bi se nakon izbora mogla formirati, izjavio je župan.




Na pitanja novinara komentirao je i političke izjave vrha države nakon navijačkih nereda na EURO-u u Francuskoj.


– Kod huliganstva uvijek imamo naknadnu pamet, a stvar je samo u tome da se provode zakoni, te da se počinitelje identificira. Uz to, nesređeni odnosi u hrvatskom nogometu proizvode ovu sliku na tribinama, koja je još potpomognuta socijalnim kategorijama i životom u Hrvatskoj, te zapravo i rađa nasilje – rekao je. Ocijenio je da treba puno uložiti u edukaciju i rad s mladima, ali i da se moraju, da bi se to ponašanje spriječilo, otkloniti nagativnosti u hrvatskom nogometu.


–  Red je da se zemlja ne sramoti u inozemstvu, već probleme treba rješavati kod kuće. Dio hrvatskih državljana napravio je veliku sramotu za Hrvatsku, a u sportskom smislu eventualno su i ugrozili plasman reprezentacije, rekao je.  Komentirao je i izjave predsjednice Republike i splitskog HDZ-a da je riječ o orjunašima.


– Vatra se ne gasi benzinom, i svi koji se bave javnim poslom trebali bi djelovati smirujuće. A povezivanje ovoga svega s djecom oficira, izvan je mog mentalnog sklopa, ja to uopće ne razumijem, zaključio je.


Na press kolegiju župan Komadina je izvijestio i o odlukama od proteklog tjedna: zajedno s Ministarstvom poljoprivrede radit će se na suzbijanju štetnog nametnika potkornjaka u Gorskom kotaru, pri čemu će Županija sufinancirati te mjere za privane vlasnike šuma; zatim najavio je nabavku 9 novih vozila hitne pomoći za ispostave u Rabu, Krku, Opatiji, Rijeci i Gorskom kotaru, a također i da će 500.000 kuna biti raspoređeno za programe nevladinih udruga nakon što budu otvoreni prijedlozi pristigli na javni natječaj.