Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Četiri zastupnička pitanja

Željko Jovanović zatražio u Saboru od Vlade odgovore o 3. maju

Snimio Silvano JEŽINA
Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 29. lipanj 2018. u 13:01 2018-06-29T13:01:34+02:00

Zatražio sam žurni odgovor što Vlada Republike Hrvatske i nadležna ministarstva poduzimaju da se osigura opstanak poslovanja „3. MAJA  Brodogradilište d.d. Rijeka“, rekao je Jovanović

Zastupnik SDP-a Željko Jovanović zatražio je u Saboru od Vlade odgovore o 3. maju.

- Nastavno na jučerašnju tematsku sjednicu Županijske skupštine PGŽ i Gradskog vijeća Grada Rijeke o stanju u Brodogradilištu „3. maj“ jutros sam uputio četiri zastupnička pitanja predsjedniku VRH i ministrima financija i gospodarstva tražeći žurne odgovore na pitanja o sudbini “3. maja”, rekao je Jovanović.
- Ukratko, temeljem rasprava i zaključaka zajedničke tematske sjednice Županijske skupštine PGŽ i Gradskog vijeća Grada Rijeke o stanju u Brodogradilištu „3. maj“  zatražio sam žurni odgovor što Vlada Republike Hrvatske  i nadležna ministarstva, sukladno svojim ovlastima, poduzimaju da se osigura opstanak poslovanja „3. MAJA  Brodogradilište d.d. Rijeka“, ostvarivanje konkurentnosti na globalnom tržištu i stvaranje uvjeta za njegov daljnji rast, tehnološku modernizaciju i zaposlenost, te zašto se odugovlači sa prihvaćanjem i realizacijom Programa restrukturiranja Uljanik d.d. Pula?, rekao je Jovanović.
Također, Jovanović je pitao i da li je u planu, ako jest u kojem roku, izrada dugoročne strategije razvoja brodogradnje u Republici Hrvatskoj, kao i izrada Jamstvenog programa za financiranje gradnje brodova po uzoru na druge zemlje članice EU?
Naglasio je da očekuje žuran odgovor, bez odugovlačenja!.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.