Prijave lokacija u tijeku

Zelena čistka 23. travnja: U velikoj ekoakciji čistit će se Kampus i Srdoči

Ljiljana Hlača

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



RIJEKA Svirkom na odbačenim predmetima te radionicom izrade ukrasnih predmeta napravljenih od otpada jučer je na Korzu najavljena akcija čišćenja okoliša – Zelena čistka, koja će se po peti put u Hrvatskoj održati 23. travnja. Dan prije, 22. travnja, u ovu eko akciju uključit će se pravni subjekti, škole, vrtići i dr., koji će čistiti svoj okoliš. Trenutačno je za petu Čistku prijavljeno 50 jedinica lokalne samouprave te oko 140 institucija. Prijave su u tijeku (više na www.zelena-cistka.org), a i ovog puta na meti su divlja odlagališta komunalnog otpada.


Kako saznajemo od koordinatorice za ovo područje Dijane Kovačič iz Udruge Žmergo, za sada se zna da će se u Rijeci opet čistiti područje Kampusa te Mjesnog odbora Srdoči. No, još uvijek ima dovoljno vremena da građani sami ukažu na potencijalne lokacije.


– Dobra je vijest, izjavila je Dijana Kovačić, da se smanjuje broj lokacija koje treba sanirati, a to ukazuje da naši napori ipak daju rezultate i da građani sve više vode brigu gdje će odložiti otpad, dodala je Kovačić. Inače, u posljednje četiri akcije sakupljeno je više od 18.500 tona smeća, te je sudjelovalo preko 200.000 volontera.