Pripreme

Zbog karnevalske povorke od petka zatvoren dio parkirališta u centru Rijeke

Helena Fogas

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Rijeka se priprema za veliku Međunarodnu karnevalsku povorku koja je će biti održana u nedjelju, 3. ožujka. Organizacija događanja nalaže i privremenu regulaciju prometa i parkiranja u gradu pa iz Rijeka plusa stiže obavijest za korisnike gradskih parkirališta da će na snazi biti privremena zabrana parkiranja na dijelu gradskih parkirališta.


Tako će u petak, 1. ožujka, zatvoreno biti parkiralište na Muzejskom trgu i to od 20 sati do subote, 2. ožujka u 24 sata. U subotu od 22 sata se zatvara i parkiralište »Pod voltun« na Žabici (HŽ Žabica), ovdje zabrana parikranja traje do nedjelje 3. ožujka u 24 sata.


Parkirališta Putnička obala i Delta bit će zatvorena u nedjelju od 00 do 24 sata, a u subotu 2. ožujka i u nedjelju, 3. ožujka također se zatvaraju parkirališta na Trgu Riječke rezolucije i Trgu 128. brigade HV-a i to od 00 do 24 sata. Na dan karnevala, u nedjelju, od 6 ujutro do 23 sata parkirati se neće smjeti niti u Zadarskoj, Splitskoj i Zanonovoj ulici, u ulici Riva, Riva Boduli, te zapadnim dijelovima Verdijeve i Zagrebačke, te u Ulici Ivana Zajca. Vozila koja ostanu na lokacijama nakon zabrane parkiranja bit će premještena specijalnim vozilom »pauk«. Informacija o lokaciji na koju su premještena vozila može se dobiti u postaji Prometne policije na telefon 0038551 335 521.