Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Kraj sezone

Završilo Ljeto na Platku: Ni kiša, ni magla nisu omele prave fanove

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 8. rujan 2019. u 21:43 2019-09-08T21:43:00+02:00

Posjetiteljima je na raspolaganju bila obiteljska biciklijada, nordijsko hodanje, brojni turniri, 1. Cup Platka u streličarstvu za predstavnike medija i osobe iz javnog života, 2. Cup Platka u crossmintonu, 1. Cup Platka u izradi smoothie napitka u organizaciji Udruge Žmergo

PLATAK - Završetak ljetne sezone na Platku obilježio je pravi jesenji dan, kiša, magla i temperatura od 11 stupnjeva Celzija. Ipak, to nije spriječilo zaljubljenike u sport i rekreaciju, ali prvenstveno boravak u prirodi, da, iako u znatno manjem broju nego su to bili tijekom ljeta, posjete Platak i sudjeluju u manifestaciji Ljeto na Platku – Summer sport games, tradicionalno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život, a sve u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i u povodu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

U organizaciji Saveza sportske rekreacije Sport za sve Primorsko-goranske županije i uz suorganizaciju Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo, unatoč prohladnom danu na Platku je održan aktivan dan u prirodi.

Ipak, dio je događanja zbog kiše morao biti odgođen, međutim, još uvijek je posjetiteljima na raspolaganju bio bogat program prepun sportskih aktivnosti – obiteljska biciklijada, nordijsko hodanje i pješačenje, brojni turniri, vježbanje u prirodi, 1. Cup Platka u streličarstvu za predstavnike medija i osobe iz javnog života, 2. Cup Platka u crossmintonu, 1. Cup Platka u izradi smoothie napitka u organizaciji Udruge Žmergo.

Program je otvorio MM Trening, vježbanje s poznatim hrvatskim kondicijskim trenerom Mariom Mlinarićem.

- Ova program Sport za sve odlično je zamišljen, posebice jer je organiziran za sve dobne skupine, a još bolje jer je u prirodi, na predivnom Platku. I ovaj program doprinos je činjenici kako ljudi sve više vremena trebaju provoditi u prirodi, bez obzira na godine, jer one su samo brojke.

Treba iskoristiti potencijal Platka, ne samo zimi, nego i ljeti, jer Platak uistinu ima puno toga ponuditi, a udaljen je svega 45 minuta od Opatije, u kojoj odnedavno živim. Pohvala organizatorima za ovu manifestaciju, kazao je Mlinarić.

Ljeto na Platku – Summer sport games završno je događanje ovogodišnjeg Festivala sportske manifestacije na Platku, koji je od lipnja do rujna posjetiteljima ponudio ukupno pet događanja.

3849457

- Protekla četiri događanja privukla su na Platak više od deset tisuća posjetitelja, a i danas bi bilo puno više njih da se vrijeme nije pokvarilo. Međutim, nismo niti razmišljali o odustajanju, nego smo program prilagodili vremenu, pa smo dio događanja preselili u i ispred Velikog doma na Platku.

Ipak, dio događanja, poput turnira u rukometu i nogometu, jahanje konja, ali i Off Road Duathlon Platak morali smo odgoditi, kazao je Dalibor Korenić, tajnik Saveza sportske rekreacije Sport za sve PGŽ-a.

Dodao je kako se Festival sportske rekreacije ove jeseni nastavlja u Krku, gdje će 4. listopada biti održana sportska i rekreativna događanja za osobe starije životne dobi, a dan kasnije, 5. listopada, nordijsko hodanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.