nedoumice

Zašto prvašići u Jelenju još nisu dobili obećane poklon bonove? Evo što kaže načelnik

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Vrijednost poklon bonova je ukupno 35 tisuća kuna. Općina Jelenje osigurala  je 15 tisuća kuna, a PBZ 20 tisuća kuna, za što se još čeka potpis Uprave, ističe načelnik Robert Marčelja



JELENJE Učenici prvih i drugih razreda Osnovne škole Jelenje-Dražice dobit će obećane poklon bonove Općine Jelenje početkom studenog, moguće već do kraja ovog tjedna, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, odgovarajući na upit roditelja koji su u nedjeljnom prilogu Primorski Novi list pročitali kako su na stranici 6, pod naslovom »Mladost i ambicija idu ruku pod ruku« nabrojeni realizirani projekti, pa tako u zadnjoj rečenici toga članka piše: PBZ i Općina Jelenje prigodnim poklon bonom nagradili su polaznike prvog i drugog razreda.


Međutim, kako piše u e-mailu roditelja jednog od ovogodišnjih prvašića, do današnjeg dana učenici prvog i drugog razreda nisu primili nikakav poklon bon.


»O tom poklon bonu slušali smo na prijemu prvašića prvog dana škole, 3. rujna u govoru našega načelnika Roberta Marčelje, koji je izjavio da će taj bon biti ubrzo uručen. Još bih jednu stvar napomenula, a ta je da učenici drugog razreda o bonu slušaju već dvije godine.


Dug od lani




Naime, Općina Jelenje je unazad nekoliko godina uredno davala poklon bon svim prvašićima sve do prošle školske godine kada je, također, taj bon obećan učenicima prvih razreda. Ta djeca do danas nisu vidjela poklon bon, iako su sada drugi razred. Zato ih se i spominje, jer je Općina Jelenje ostala dužna djeci poklon bon još od lani«, piše Ana Brdar, mama jedne prvašice.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza



Jelenjski načelnik Marčelja odgovara kako su svi roditelji kojih se tiče informacija o poklon bonovima sve mogli doznati osobno ili pozivom na telefon u Općini Jelenje.


Osigurana sredstva


Marčelja ističe kako je dogovoreno s Privrednom bankom Zagreb da Općina Jelenje i PBZ zajedno odrade poklon bon za prvašiće.


– Prošle godine, nažalost, nije bilo mogućnosti da prvašići dobiju poklon bonove, što je tada tako i rečeno roditeljima, dakle, nije bilo nikakvog obećanja prošle godine, pa će tako ove godine poklon bonove dobiti i ovogodišnji i prošlogodišnji prvašići. Sredstva za to su već osigurana rebalansom proračuna, ali čekamo potpis Uprave PBZ-a da se sredstva uplate.


Nadamo se već ovaj tjedan, najkasnije početkom sljedećeg. Marčelja dodaje kako je vrijednost poklon bonova ukupno 35 tisuća kuna, od kojih je Općina Jelenje osigurala 15 tisuća, a PBZ 20 tisuća kuna. Poklon bonove, u vrijednosti od 400 kuna po učeniku, dobit će ukupno 86 učenika, koji će, također, dobiti i poklon pakete HAK-a


Reagiralo Vijeće roditelja


Vijeće roditelja OŠ Jelenje-Dražice uputilo je dopis na adresu Općine Jelenje, članovima Općinskog vijeća te redakciji Novog lista, u kojem se ističe kako su prošla već puna dva mjeseca od kako je na prijemu prvašića Robert Marčelja, načelnik Općine, obećao poklon bon za učenike prvih, ali i drugih razreda, koji su lani ostali zakinuti.


Kako dosad nitko nije primio nikakav poklon bon redakcija Novog lista zamoljena je da ispravi netočan navod, načelnik da se ispriča i pruži povratnu informaciju, a vijećnici da provjere gdje je novac zapeo, ističu u Vijeću roditelja.