Konferencija u Opatiji

Započeo 41. MIPRO Gospodarstvo i obrazovanje u prvom planu

Vladimir Mrvoš

Jadranko Novak / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Jadranko Novak / Snimio Damir ŠKOMRLJ

U Opatiji je započeo međunarodni znanstveno -  stručni ICT skup u kojem će do petka sudjelovati 1200 sudionika sa svih kontinenata



Na ovogodišnjem MIPRO-u u Opatiji ICT stručnjaci i znanstvenici uz prezentaciju 350 radova imat će i priliku sudjelovati na okruglim stolovima  s temama vezanim za  uvođenje 5G mreža u RH, Industriju 4.0 i obrazovanje, e-okoliš, a bit će riječi i o procesno-industrijskoj ICT tehnologiji.


Središnja tema konferencije bit će u srijedu 23. svibnja, na »Danu gospodarstvenika«, gdje će vodeći  gospodarstvenici i predstavnici Vlade razgovarati o obrazovanju stručnjaka u vremenu koje je puno neizvjesnosti zbog dinamičnog razvoja tehnologije.


 Predstavljajući MIPRO 2018, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić,  napomenuo je dobru suradnju Grada Rijeke  i MIPRO-a  koji  dijele isti cilj, a to je poboljšanje društva razvojem znanja i tehnologije, što je prepoznao i Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća te gradonačelnik, koji su Udrugu MIPRO predložili za Zlatnu plaketu »Grb Grada Rijeke«.

Potpredsjednik MIPRO-a Jadranko Novak govoreći o temi »Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo«, napomenuo je 40 godina tradicije udruge MIPRO-a koja je nastala u Rijeci i postala zaštitni brend Rijeke kada jer riječ o širenju znanja o ICT struci,  koje se ove godine nastavlja suradnjom s Gradom Rijekom i edukacijom  iz područja informatičkih znanja za nastavnike Osnovnih škola iz Rijeke.




Marina Peranić Ševeljević iz gradskog Odjela za školstvo i odgoj naglasila je značaj  informatičke pismenosti,  te istaknula kako će  nastavnici svoje stečeno znanje moći primijeniti u učionicama, a to je važno jer od iduće školske godine kreće modernizirani informatički program za učenike Osnovnih škola u Rijeci.