Puknuće

Zapalio se plin: Dvojica radnika opečena prilikom intervencije kod puknuća plinske cijevi u Rijeci

Marinko Glavan

Nimalo bezopasna intervencija u Starčevićevoj ulici / M. ANIČIĆ

Nimalo bezopasna intervencija u Starčevićevoj ulici / M. ANIČIĆ

Radnici Energa i Kvarner graditeljstva opečeni su na samom početku intervencije, kada se zapalio plin koji je istjecao iz oštećene cijevi ispod kamenih ploča. Obojica su odmah prebačena u KBC, no istog dana su pušteni na kućnu njegu



Jedan radnik Energa i radnik tvrtke Kvarner graditeljstvo zadobili su opekline prilikom intervencije zbog puknute plinske cijevi, zbog čega je cijeli grad bio bez opskrbe prirodnim plinom.


Obojica su zbog opeklina odmah bila prebačena u riječki KBC, no prema riječima direktora Energa Sanjina Kirigina, istog dana su pušteni iz bolnice na kućnu njegu.


– Jedan naš djelatnik i djelatnik kooperantske tvrtke imali su nesreću na radu u kojoj su ozlijeđeni. U kontaktu sam s obojicom i dobro se osjećaju, oporavljaju se u svojim domovima, a to je najvažnije. Srećom, nisu zadobili teže ozljede, te su već u ponedjeljak, nakon obrade, pušteni kućama – rekao je Krigin.





Riječani još pamte tešku nesreću nastalu zbog istjecanja plina 2005. godine, kada je u Labinskoj ulici u eksploziji u stambenoj zgradi smrtno stradao vatrogasac, još jedan zadobio teške ozljede, a nekolicina ih je bila lakše ozlijeđena. Ovoga puta, srećom, tako teške posljedice su izbjegnute.



Radnici su, kako neslužbeno sazajemo, opečeni nakon što se zapalio plin koji je istjecao iz oštećene cijevi, praktički na samom početku intervencije, kada su digli kamene ploče kojima je popločena Starčevićeva ulica. Kako je tlo ispod ploča zbog curenja iz cijevi već bilo zasićeno plinom, došlo je do zapaljenja u kojem su obojica ozlijeđena.


– Nažalost, ova nesreća na radu dvojice djelatnika proizlazi iz prirode posla, prilikom ovakvih intervencija. Na sreću nije bilo težih posljedica, i svakako želim zahvaliti svim djelatnicima Energa, naših kooperanata, vatrogascima, policiji, hitnoj pomoći i ostalim interventnim službama na brzoj intervenciji, kako na sanaciji oštećenja, čime su Riječanima u najkraćem mogućem roku omogućili normalnu opskrbu plinom, tako i na zbrinjavanju dvojice ozlijeđenih radnika – kazao je Kirigin.


Podsjećamo, u ponedjeljak je cijela Rijeka ostala bez opskrbe prirodnim plinom zbog oštećenja cijevi na glavnom prstenu, odnosno redukcijskoj stanici, nakon čega je iz sigurnosnih razloga zatvoren dotok plina u sustav. Opskrba plinom bila je ponovno uspostavljena od 16 sati u ponedjeljak, nakon čega je normalizirana u svim gradskim naseljima.