Natječaj

Zakupce traži 290 prodajnih mjesta i pet skladišta na riječkim tržnicama

Biljana Savić

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Rijeka plus d.o.o. raspisao je javni natječaj za zakup prodajnih mjesta i skladišnih prostora na Centralnoj tržnici te tržnicama Brajda, Zamet i Donja Vežica koji ostaje otvoren do 17. kolovoza.


Na glavnoj riječkoj tržnici zakupce na otvorenom prostoru čekaju 122 slobodna prodajna mjesta, od čega se najviše, 105 slobodnih mjesta, može zakupiti za prodaju voća i povrća, 10 ih je predviđeno za cvjećarsku djelatnost, 6 za prodaju tekstila i kožne galanterije, a jedan za prodaju pekarskih proizvoda. Slobodna su 33 prodajna mjesta u paviljonima, a namijenjeni su za prodaju prehrambenih proizvoda, mesa i mesnih prerađevina, pekarskih proizvoda, mliječnih proizvoda i jaja te ribe i ostalih plodova mora, kao i 5 skladišta u Demetrovoj ulici.


Na tržnici Brajda oglašeno je 75 prodajnih mjesta u paviljonima i na vanjskom dijelu, namijenjenih prodaji prehrambenih proizvoda, mesa i mesnih prerađevina, mliječnih proizvoda i jaja, ribe i ostalih plodova mora te tekstilnih proizvoda, dok se na tržnici Zamet daju u zakup 24 mjesta namijenjena prodaji voća i povrća te tekstilnih proizvoda, kao i skladišni prostori.


Potencijalni zakupci na tržnica Donja Vežica imaju mogućnost zakupa 36 slobodnih poslovnih prostora, a osim djelatnosti kao i na drugim tržnicama, na vežičkoj tržnici se daju u zakup i poslovni prostori u kojima se može otvoriti mjenjačnica i postrolarska djelatnost.Tekst natječaja s obrascem ponude za natječaj, kao i pregled slobodnih prodajnih mjesta s početnim cijenama i iznosima jamčevine može se pogledati na internetskim stranicama Rijeka plusa.

Rok za dostavu ponuda istječe 17. kolovoza u 16 sati bez obzira na način dostave. Ponude će biti otvarane 20. kolovoza za sve tržnice. Rijeka plus poziva sve ponuditelje da na vrijeme dostave svoje ponude, i podmire svoja eventualna dugovanja. Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona ponuda koja uz ispunjenje svih uvjeta iz javnog natječaja sadrži najveći ponuđeni iznos zakupnine. U slučaju da dva ili više ponuditelja koji su ispunili sve uvjete iz javnog natječaja ponude jednak iznos zakupnine, pravo prvenstva imat će ponuditelj čija je ponuda ranije zaprimljena.