Donatorska dražba

Zaklada Sveučilišta organizira humanitarnu aukciju slika

Ingrid Šestan Kučić

Humanitarna aukcija slika 6. prosinca / Foto Damir ŠKOMRLJ

Humanitarna aukcija slika 6. prosinca / Foto Damir ŠKOMRLJ



RIJEKA – Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka Metis d.d. petu godinu za redom organiziraju, sada već tradicionalnu, donatorsku aukciju slika koja će se održati 6. prosinca u konobi Tarsa. Ove godine sredstva se prikupljaju za područje zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja i umjetnosti, odnosno četiri institucije – Dječju bolnicu Kantrida, Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj, Zakladu Sveučilišta u Rijeci, te Akademiju primijenjene umjetnosti u Rijeci.


Aukcija slika ima nekoliko ciljeva, a u prvom redu to je povezati različite dionike lokalne zajednice u promociju i razvoj filantropske kulture, te dugoročni razvoj lokalne zajednice kroz ulaganje prikupljenih sredstava u inovativne studentske, obrazovne i društveno senzibilizirane projekte.


U prethodne četiri godine prikupljeno je više od 350 tisuća kuna, a sredstva su dodijeljena nizu institucija socijalne i zdravstvene namjene, kao i u znanstvene svrhe kroz Zakladin fond Studenti za društvo znanja, te opremanje Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Svi zainteresirani koji svojim umjetničkim djelom žele podržati ovu humanitarnu aukciju ili pak prigodnim poklonom pridonijeti ponudi tombole mogu se javiti broj 051 406 575 ili na e-mail [email protected].