Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
14. prosinca 2019.
Kao doma

Zaigrani val i za male, i za velike: Cjelodnevni zabavni i kreativni program pokraj kostrenskog Caffe bara Val

Foto S. Ježina
Foto S. Ježina
Autor:
Objavljeno: 18. kolovoz 2018. u 19:02 2018-08-18T19:02:34+02:00

Cjelodnevni zabavni i kreativni program »Zaigrani val« ponudio je domaćim ljudima a i slučajnim prolaznicima u Kostreni radionice izrada mobila od recikliranog materijala, izrade majica tehnikom sitotiska, te večernje opuštanje uz glazbu i kreativne projekcije na jedriličarskim platnima.

Ovaj »Zaigrani val« odigrao se pokraj Caffe bara Val, gdje se domaći ljudi uvijek osjećaju kao doma, pa su u tom duhu i organizatorice odlučile odabrati to mjesto za svoj projekt.
– Ideja nam je došla sasvim slučajno na zimu, budući da smo sve tri odavde, ali smo se razbježale dalje, htjeli smo nešto vratiti Kostreni i odlučile smo to napraviti u kreativnom obliku ponudivši svima priliku da imaju zabavan, opušten dan uz more. U tome nam je pomogla Udruga Vali koja nam je pomogla da se prijavimo na općinski natječaj kako bi ovo realizirali. Imamo radionicu izrade mobila od raznih recikliranih materijala, i svega što se može pronaći oko nas na plaži koju vodi Rina Barbarić. Također imamo i radionice tiskanja na majice i torbe tehnikom sitotiska putem čega smo tiskali svoj dizajn, njih vodi Sanja Stojković, ispričala nam je Ira Barbarić koja je uz Sanju i Rinu inicijatorica ovog događanja.

Opširnije u tiskanom izdanju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.