Prevencija

Zabranjene posjete pacijentima na svim lokalitetima KBC-a Rijeka

P. N.

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Ovo je privremena mjera predostrožnosti kako bi se smanjila mogućnost prenošenja zaraze prema preporuci Ministarstva zdravstva



Radi sprečavanja širenja respiratornih infekcija, do daljnjega nisu dopuštene posjete pacijentima na svim lokalitetima KBC-a Rijeka.


 


Ovo je privremena mjera predostrožnosti kako bi se smanjila mogućnost prenošenja zaraze prema preporuci Ministarstva zdravstva, priopćeno je iz KBC-a Rijeka.




Podsjetimo, potvrđen je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Rijeci. Kako je jučer novinarima kazao voditelj Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ dr. Dobrica Rončević, riječ je o osobi koja nije bila u Parmi ni na bilo kojem zaraženom području, ali je s oboljelim muškarcem koji radi u Parmi u vrlo bliskom obiteljskom kontaktu, pa je na neki način zaraza bila i očekivana s obzirom na intenzitet kontakta.


Osoba ima pedesetak godina, kao i primarno oboljeli, a prvo testiranje na koronavirus bilo je negativno, tek drugo je pokazalo zarazu.


‘Osim toga, imamo i jednu sumnju obolijevanje iz obiteljskog kruga primarno zaraženoga, pa ide na epidemiološku obradu i vrlo vjerojatno će biti hospitalizirana. Jutros su hospiralizirane još dvije osobe koje nemaju nikakve veze s primarno oboljelim, a javnost će biti obaviještena o njihovoj eventualnoj zaraženosti čim stignu rezultati’, kazao je dr. Rončević i naglasio da je teško reći koliko je trenutno ljudi u riječkoj bolnici zbog testiranja na koronavirus, jer se taj broj stalno mijenja.