Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
18. listopada 2019.
Središnji skup

foto/video Za razliku od SDP-a, HDZ u Rijeci bez problema napunio dvoranu: 'Izvojevat ćemo pobjedu'

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 22. svibanj 2019. u 19:13 2019-05-22T19:13:39+02:00

RIJEKA Na središnjem skupu HDZ-a koji je održan u prepunoj dvorani "Dinko Lukarić" predsjednik stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da je uvjeren u pobjedu na nedjeljnim europskim izborima.

- Uvjeren sam zbog temeljnih vrijednosti naše stranke, domoljublja i demokršćanstva, svega onoga što je pokrenuo prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, a u temeljima je Europske unije. Nije slučajno Angela Merkel došla baš kod nas, baš u Zagreb, a došla je kao naša prijateljica. Rekla nam je da je zadovoljna i sretna i skupom i atmosferom u Ciboni.

N25VK04
Skup HDZ-a u Rijeci / Foto Vedran Karuza

Naša je politika vjerodostojna i odgovorna, mi znamo što su europske institucije i kako zastupati hrvatske nacionalne interese. A neki, kao što su suverenisti i kako se već zovu, bi nas vraćali godinama unazad. To je razlika između nas i njih.

Da nismo u Europskoj uniji, ne bi bilo ovoliko projekata u realizaciji koji se realiziraju bespovratnim europskim sredstvima. Mi znamo da je Europa dobra za Hrvatsku i za svakog hrvatskog čovjeka koji će imati bolji standard. I dosta je bilo da s naše liste neki drugi osvajaju mandate, poručio je Plenković i najavio proslavu pobjede na europskim izborima na proslavi 30. obljetnice stranke u "Vatroslavu Lisinskom".

Nositelj liste HDZ-a Karlo Ressler naglasio je da je vidljivo da se Rijeka i Primorsko-goranska županija mijenjaju zahvaljujući brojnim projektima, a posebno onim iz resora ministra Olega Butkovića.

- Moramo se pripremiti za Europu nove generacije, a najočitije je u Rijeci da Hrvatska pripada Europi zbog otvorenosti. Otvorenosti prema budućnosti, a što smo htjeli i mi pokazati pozitivnom kampanjom usmjerenom na konkretan program i projekte. Ovi izbori su važni jer se na njima odlučuje u kakvoj ćemo Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Hrvatskoj živjeti - uvjeren je Ressler.

Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković uvjeren je da će stranačko jedinstvo koje se očituje na svakom koraku još jednom izvojevati izbornu pobjedu kojoj će pridonijeti i uspjesi aktualne vlade koja je osigurala 20 milijardi kuna za projekte u Rijeci i PGŽ-u.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.