Peto godišnje doba

Za Riječki karneval 150.000 kuna iz gradske blagajne

Damir Cupać

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Najveći dio troškova odnosi se na organizaciju programa izbora kraljice karnevala i primopredaje ključa Grada, troškove prijevoza karnevalskih grupa Dječje i Međunarodne karnevalske povorke, smještaja grupa iz inozemstva i ostalih krajeva Hrvatske te osiguranje redarske službe za vrijeme odvijanja obje povorke



Grad Rijeka izdvojit će iz proračuna Turističkoj zajednici grada 150.000 kuna za pokrivanje troškova organizacije Riječkog karnevala.


Sredstva će se koristiti za pokriće troškova organizacije izbora kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada u iznosu od 10.000 kuna, za Dječju karnevalsku povorku 30.000 kuna, za Međunarodnu karnevalsku povorku 50.000 kuna, sufinanciranje dječjih karnevalskih grupa 20.000 kuna i za sufinanciranje sudionika Međunarodne karnevalske povorke u iznosu od 40.000 kuna. 


   Ukupni prihodi Riječkog karnevala 2015. planirani su u iznosu od 1.250.000 kuna, a pored sudjelovanja Grada Rijeke, njegove Turističke zajednice i komercijalnih prihoda – pokrovitelji i donatori, prodaja ulaznica, očekuje se sufinanciranje od strane Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice PGŽ-a i Ministarstva turizma.


    Najveći dio troškova organizacije manifestacija Riječkog karnevala 2015. odnosi se na organizaciju programa izbora kraljice karnevala i primopredaje ključa Grada, troškove prijevoza karnevalskih grupa Dječje i Međunarodne karnevalske povorke, smještaja grupa iz inozemstva i ostalih krajeva Hrvatske te osiguranje redarske službe za vrijeme odvijanja obje povorke.