Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
18. studenoga 2019.
Plan

ZELENA OAZA Bezimeni park kod škole "Tesla" bit će temeljito uređen

ZELENA OAZA Bezimeni park kod škole "Tesla" bit će temeljito uređen
ZELENA OAZA Bezimeni park kod škole "Tesla" bit će temeljito uređen
Autor:
Objavljeno: 22. travanj 2019. u 9:33 2019-04-22T09:33:49+02:00

Plan je obnoviti travnatu površinu, posaditi ukrasno grmlje, stabla, a održan je i sastanak s predstavnicima MO Školjić o načinu uređenja te zelene površine u centru grada

RIJEKA Planom održavanja zelenih površina i dječjih igrališta za 2019. godinu Grad Rijeka ove godine planira uložit 400.000 kuna u uređenje parka koji se nalazi u Ulici žrtava fašizma između kućnog broja 6 i 8 (preko puta OŠ Nikola Tesla), potvrđuju nam u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav.

Riječ je o parku koji je u posljednje dvije godine često bio tema osobito zbog svojeg izgleda. Često je na meti vandala, a nakon vikenda pun smeća. To je jedina zelena površina u centru grada, a ponekad ju koriste i djeca OŠ »Nikola Tesla«. O statusu parka dosta govori i to da on zapravo nema imena.

– Dio ove površine s dječjim igralištem već je lani uređen iz sredstava redovnog održavanja a ostalo je urediti popločeni dio površine, onda zeleni dio te dijelom podlogu dječjeg igrališta. Plan je obnoviti travnatu površinu, posaditi ukrasno grmlje, stabla gdje se ukaže potreba i slično, konkretiziraju u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav.

Za sada u svrhu ove investicije održan je sastanak s predstavnicima Vijeća Mjesnog odbora Školjić, na kojem se raspravljalo o samom načinu uređenja navedene površine ali konačni prijedlog uređenja još uvijek se definira. Nije isključena mogućnost ni gradnje zidića uz njegov istočni dio, koji bi spriječio da zemlja, lišće i slično pada na stazu uz zgradu kod kućnog broja 6.

Komunalne službe Grada Rijeke ovih dana uređuju i gradske fontane. Tako je primjerice umjetno jezerce u Parku Nikole Hosta u kojem su boravile kornjače isušeno i već neko vrijeme prazno i kompletno očišćeno. No, gdje su kornjače koje su bile zaštitni znak jezerca i parka.

– Zbog redovnog održavanja fontana i slavina s pitkom vodom na području grada Rijeke, koji se odnose i na sanaciju odvodnje i dna bazena u Parku Nikole Hosta, kornjače su privremeno prenesene u bazen u Park Ive Lole Ribara, gdje će boraviti do završetka radova. Predviđeni rok završetka u slučaju dobrih meteoroloških prilika je krajem ovog mjeseca, saznajemo u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav. Crvenouha kornjača potječe iz Sjeverne Amerike, živi jako dugo i kao svaki ljubimac traži određenu skrb. S vremenom su se u ovom jezercu razmnožile.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.