Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Promocija čitanja

ZAVRŠNICA PROJEKTA ''RIJEKA RIJEČI'' Srednjoškolci i književnici družili se u Art kinu Croatia

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2018. u 17:29 2018-12-13T17:29:00+01:00

RIJEKA – Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije danas su u Art kinu Croatia organizirali druženje s riječkim književnicima Teom Tulić, Davorom Mandićem i Enverom Krivcem.

Riječ je o završnom događanju u sklopu Književnog festivala »Rijeka riječi« koji se provodi u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji u suradnji s piscima neformalne književne grupe RiLit drugu godinu za redom.

Cilj projekta Rijeka Riječi«  je približiti mladima lokalnu književnu scenu i potaknuti interes za čitanjem domaće literature izvan okvira školske lektire, kroz projekt ostvaruje se i prijateljstvo učenika s književnicima.

Program je financiran iz programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke, a ove su godine, osim učenika Prve riječke hrvatske gimnazije, s riječkim književnicima mogli razgovarati i učenici Građevinske i tehničke škole Rijeka te Gimnazije Andrije Mohorovičića.

Kao jedan od rezultata programa je i ove školske godine pokrenut novi izborni predmet u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, a riječ je o Kreativnom čitanju i pisanju u okviru kojeg se srednjoškolci također druže s autorima književnih djela i to uglavnom autorima koji pripadaju riječkom području.

U sklopu  programa predstavljen je i novi broj Kulta, časopisa za mlade koji je prošle školske godine osvojio pohvale i priznanja, a rade ga učenici Riječke gimnazije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.