Trodnevni program

ZADRUŽNA KRUŽNA Ne propustite akciju za oživljavanje kultne riječke ulice

Ivana Kocijan

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Ova građanska akcija bit će oblikovana tako da omogućuje interakciju, aktivno sudjelovanje, međusobno informiranje i druženje svih prisutnih, a s ciljem rješavanja problema, poručuju organizatori iz Saveza udruga Molekula

RIJEKA Građanskom akcijom Zadružna Kružna koja će se održavati od četvrtka do subote u jednoj od najbitnijih kulturnih ulica grada Rijeke okupit će se članovi i korisnici udruga, vlasnici i djelatnici profitnog sektora, građani svih generacija mladi te najvažnije, stanari Kružne ulice, a sve u cilju ujedinjenja i bolje komunikacije. – Ovom prilikom upućujemo poziv da se pridružite te u tri dana zabave, kulture i međusobnog razumijevanja postanete i ostanete dio Kružne. Ova građanska akcija bit će oblikovana na način da omogućuje interakciju, aktivno sudjelovanje, međusobno informiranje i druženje svih prisutnih, a s ciljem rješavanja problema.

Kroz niz aktivnosti koje za cilj imaju povezivanje svih aktera u jedinstvenoj ulici u centru grada, nastoji se obogatiti i razviti međusektorska i međugeneracijska suradnja za buduće zajedničko djelovanje, poručuju organizatori iz Saveza udruga Molekula.


Otvoreni jam session


Događanje započinje sutra u 12.00 sati programom Šuma vinila – maratonskom slušaonicom gramofonskih ploča u organizaciji Radija Roža, a u isto vrijeme započinje i oslikavanje zida Kružne ulice u »režiji« ArtMašine te otvorenje izložbe slika umjetnika Leopolda Ivešića. Od 12 do 18 zainteresirane očekuju otvorena vrata i predstavljanje organizacije Silos, a od 12 do 20 predstavljanje Društva multiple skleroze PGŽ. Matica umirovljenika – Penzići Rijeka u 13 sati organizira turnir u briškuli i trešeti, a u 17 sati Riječki bikeri održat će primopredaju čepova u akciji za pomoć oboljelima od multple skleroze članovima Društva multiple skleroze PGŽ. U 17 bit će otvorena i izložba analogne fotografije Analognog fotokluba Palach, u 19 sati počinje otvoreni jam session, u 21 sat nastup riječkog benda PachaMama Street Connection, a u 22 sata koncert grupe Warm Stout koju čine polaznici Music Box glazbenih radionica Udruge Ri Rock.


Program u petak također započinje u 12 sati Šumom vinila te predstavljanjima organizacije Silos i Društva multiple skleroze PGŽ. U 14 sati počinje prodaja »noninih« kolača, a u 15 sati kreativna radionica izrade predmeta od papira Regionalnog info centra za mlade Rijeka. Za 17 sati najavljen je turnir u stolnom nogometu, dok će u 18 sati u sklopu biti prikazani dokumentarci »Vrhovna naredba« i »Oni«.




U petak se u Palachu priprema i koncertna večer pod nazivom »Petak 13.« koja će razveseliti poklonike žešćeg zvuka. Nastupit će zagrebački bendovi Flesh i Rum Smugglers te riječki bendovi Neglected, Speedclaw i LionMane.


Besplatan ručak


U subotu u 10 sati počinje Sajam gramofonskih ploča i Šuma vinila u organizaciji Distune Promotiona i Radija Roža, kao i predstavljanje Društva multiple skleroze PGŽ. Udruga Aum u 12 sati organizira sat joge, a u isto vrijeme počinje i predstavljanje organizacije Silos. U 13 sati započinje radionica kuhanja pekmeza i ajvara te kreativne radionice ukrašavanja teglica u organizaciji Kombinata koji u 16 sati organizira i kreativne radionice – izrade lampiona od staklenki. Kolektiv Hrana, ne oružje od 16 sati nudi besplatan ručak, a članovi Udruge 3. zmaj u 17 sati organiziraju igranje društvenih igara.


Tijekom cijelog dana posjetitelje očekuje izrada i prodaja »noninih kolača« u humanitarne svrhe te predstavljanje rada profitnih i neprofitnih organizacija Kružne ulice. U 21 sat počinje koncert američkog benda Battleme.