Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
U Parku Vladimira Nazora

foto/video ZADNJI SPUST NIZ TOBOGAN Zatvoren dječji festival: Kišni razdraganci razdragali i male, i velike Riječane

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2019. u 22:08 2019-07-10T22:08:00+02:00

RIJEKA - Nakon dva tjedna aktivnih ferija za djecu, avanture i kulture, večeras je u Parku Vladimira Nazora, zelenoj oazi u središtu Rijeke održan zadnji spust niz Tobogan – veliko zatvaranje dječjeg festivala Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. 

A kakav je to spust bio! Središnji događaj bio je piknik-koncert Ivanke Mazurkijević, Damira Martinovića Mrleta i Dječjeg zbora Kap koji su mnogim okupljenim premijerno predstavili nedavno objavljen dječji album imena »Kišni razdraganci«, u izdanju Dallas Recordsa.

No nisu samo glazbeni razdraganci imali premijeru – večeras je naime uz dječju glazbenu priču predstavljeno i vizualno ostvarenje glazbenih ideja, istoimena slikovnica koja je nastajala u istoj priči o »Kišnim razdragancima«, autorice Lane Letović Perčin, a sve uz podršku programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. 

F107VK14
Finale festivala Tobogan / Snimio Vedran Karuza

Za vrijeme trajanja koncerta, oni željni magije mogli su – uz malu pomoć vilenjaka iz ArtMašine – izraditi vlastite čarobne štapiće i njima mahnuti na pozdrav, do sljedećeg Tobogana.

A uoči koncerta, Čistoća d.o.o. zajedno sa Zelenim valom Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture organizirala je i pop up radionice sadnje u recikliranom materijalu, a sve zasađeno polaznici su nakon završetka radionice mogli ponijeti sa sobom.

Uz pomoć krajobraznih arhitektica Bie Gec i Mirte Stipeč, djeca i mladi učili su jedni druge o važnosti ekologije i recikliranja, dobili bombice sa sjemenom na dar i tako se educirali o važnosti ozelenjavanja površina u gradovima. 

A nakon koncerta održana je prezentacija radova nastalih na radionicama Art-kina, odnosno prikazani su uradci mladih filmaša. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.