Uzbudljiv dan na parkingu

WARMUP TUNING SHOW & SPL Uzdahe u Kostreni mamili preuređeni limeni ljubimci

Slavica Bakić

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



KOSTRENA Gužvovito i bučno bilo je danas od ranih jutarnjih sati pa sve do kasnih večernjin na parkiralištu iznad plaže Nova voda u Kostreni ili gdje se održavao show za ljubitelje »nabrijanih« automobila. Na ovu lokaciju, smještenu na 45″29’50.6 sjeverne geografske širine i 14″50’30.6 istočne geografske dužine – kako su organizatori precizirali u pozivu, stiglo je osamdesetak automobila kojima su vlasnici promijenili vanjski i unutarnji izgled. I to vrhunski!


Organizatori su bili FMT Croatia i Auto-audio klub Omišalj, a događaj nazvan »Warmup Tuning Show & SPL 2018« održavao se prvi put. – Auto-audio klub Omišalj u suradnji s FMT Croatia organizirao je druženje i natjecanje za vozila koja su vlasnici preuredili ili prenamijenili, te žele pokazati svoj trud. Uz ljubitelje preuređenih vozila na događaju se odvijalo i natjecanje u autoakustici gdje je oboren rekord u Hrvatskoj u klasi Mini SPL i to sa 151,3dB.


Odaziv je bio čak i veći od očekivanog a vozila su pristigla iz cijele regije ali i susjednih zemalja. Zahvalili bi se svim sudionicima i posjetiteljima na korektnom ponašanju i velikoj podršci. Također, veliko hvala svim sponzorima te se nadamo uspješnoj suradnji i sljedeće godine – poručili su organizatori iz omišaljske udruge.





Ova omišaljska udruga registrirana je u listopadu 2008. godine s osnovnim ciljem promicanja auto akustike i srodnih djelatnosti, razvijanje i unapređivanje amaterskog rada na području autoakustike, te pratećih tehničkih disciplina, popularizacije auto akustike među građanstvom i briga za prometni odgoj svojih članova te sudjelovanj u organizaciji i provedbom različitih akcija, natjecanja, susreta, škola, izložbi, ekskurzija, promatranja i slično s drugim udrugama.


Upravo jedan takav susret i natjecanje održalo se danas u Kostreni i privuklo veliki broj sudionika i posjetitelja na prostor iznad Nove vode, gdje su ih čekali trofeji, tombola s nagradama, razni sponzori sa svojim prezentacijama i zabavne aktivnosti.