Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Gomila

Volonteri u akciji čišćenja Staroga grada: Kamion Čistoće napunjen smećem iz stare riječke jezgre

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 31. ožujak 2019. u 21:37 2019-03-31T21:37:43+02:00

RIJEKA Limenke, boce, razni higijenski otpad, pseći izmet, pa čak i POS aparati obližnje banke – sve je to smeće koje su građani tijekom  jutra prikupili čisteći staru riječku jezgru. Samo iz jedne zgrade u Starom gradu, za koju organizatorica akcije čišćenja središta Rijeke Maja Škufca kaže da je najstarija zgrada u riječkom srcu, jedan od volontera izvukao je dvjestotinjak kilograma smeća.

– To je zgrada koja je prva na »udaru« turista i prvo što vide je smeće. Bilo je tu svega, od higijenskih uložaka do kontracepcijskih tableta. Damir, koji sa mnom već godinu dana čisti Stari grad i inače je beskućnik, jedini se zavukao u tu zgradu i počistio smeće. Ono što mi je neshvatljivo je da ovuda svaki dan prolazi i gradonačelnik i ne vidi koliko je sve prljavo. Neshvatljivo je i da nam se nisu pridružili vlasnici kafića, kao i da ti isti vlasnici ne održavaju okoliš oko svojih objekata – kazala je Maja.

G3103MG3

Njenoj inicijativi da se nedjeljno jutro iskoristi za uređenje stare riječke jezgre pridružilo se pedesetak građana različite dobi, od tinejdžera do devedesetogodišnjaka, a Maja kaže kako su dvosatnim čišćenjem Staroga grada još jednom uspjeli dokazati da KD Čistoća ne zalazi u taj riječki dio.

U sklopu jučerašnje akcije čišćenja oplemenjen je i okoliš sadnicama koje je donirala tvrtka Iris MBM, a uz akcije čišćenja, Maja planira nastaviti i s uređenjem zelenih površina na Gomili.
Nakon što su ušminkali Stari grad i prikupljenim smećem dupkom napunili kamion KD-a Čistoće, svi su se sudionici uputili u Caffe bar Charlie gdje su donirali sredstva za Milino liječenje.

Opširnije u tiskanom

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.