Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
21. travnja 2019.
U nedjelju je Bogojavljenje

Vjernici župe sv. Ane dočekat će sveta tri kralja

Završava božićno vrijeme / Snimio Silvano JEŽINA
Završava božićno vrijeme / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 4. siječanj 2019. u 22:04 2019-01-04T22:04:00+01:00

Na Gornjoj Vežici ispred župne crkve organiziran je doček Sveta tri kralja i glazbeno-scenski program živih jaslica

RIJEKA U nedjelju, 6. siječnja, obilježava se svetkovina Bogojavljenja ili Sveta tri kralja. Tim povodom, riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić predvodit će misno slavlje u katedrali sv. Vida u 11 sati.

Misa na talijanskom jeziku na rasporedu je u 9.30 sati. Istoga dana mise u Trsatskom svetištu na rasporedu su u 7, 8, 9, 10, 11.30 i 18.30 sati. U crkvi Uznesenja BDM (Vela crikva) mise će se slaviti u 8, 10 i 18 sati, a u Kapucinskoj crkvi u 7.30, 10, 12 i 19 sati. Mise u ostalim crkvama Riječke nadbiskupije bit će slavljene prema župnim rasporedima.

U povodu proslave blagdana Bogojavljenja, u župi sv. Ane na Gornjoj Vežici u nedjelju u 16 sati ispred župne crkve organiziran je doček sveta tri kralja te glazbeno-scenski program živih jaslica koji će izvesti Zajednica Krista Kralja. U nastavku će u župnoj crkvi biti održana duhovna obnova koju će voditi don Damir Stojić, a glazbeno animirati Božja Pobjeda.

Sveta tri kralja, koji su po tradiciji kraljevi ili mudraci, prema napisima iz evanđelja, došli su se pokloniti Isusu nakon rođenja u Betlehemu. Prema Evanđelju po Mateju, Baltazar, Melkior i Gašpar došli su s istoka u Jeruzalem, prateći betlehemsku zvijezdu.

Blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja jedan je od najstarijih katoličkih blagdana, a njime se zaključuju božićni običaji.Toga se dana skidaju božićni ukrasi i završava blagoslov kuća koji, inače, počinje drugi dan iza Božića. Katolici diljem Hrvatske ovaj dan obilježavaju misnim slavljima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš