Božić je blagdan mira i zajedništva

Vjernici Makedonske pravoslavne crkve proslavili blagdan rođenja Isusa

Mirjana Grce

Liturgija slavljena u crkvici sv. Fabijana i Sebastijana / Foto Makedonska pravoslavna crkva

Liturgija slavljena u crkvici sv. Fabijana i Sebastijana / Foto Makedonska pravoslavna crkva

Crkva je bila potpuno ispunjena vjernicima, a svečanu božićnu liturgiju predvodio je parohijski svećenik protojerej Kirko Velinski. Vjernicima je o. Velinski, kao i inače u povodu Božića, prenio poruku poglavara Makedonske pravoslavne crkve gospodina Stefana te i osobno svima uputio božićne čestitke



RIJEKA  Svečanom božićnom polnoćkom u crkvici sv. Fabijana i Sebastijana u riječkom Starom gradu vjernici Makedonske pravoslavne crkve u Rijeci proslavili su blagdan Isusovog rođenja.


Crkva je bila potpuno ispunjena vjernicima, a svečanu božićnu liturgiju predvodio je parohijski svećenik protojerej Kirko Velinski. Vjernicima je o. Velinski, kao i inače u povodu Božića, prenio poruku poglavara Makedonske pravoslavne crkve gospodina Stefana te i osobno svima uputio božićne čestitke.


Drevnom čestitkom »Mir Božji, Hristos se rodi. Navistinu se rodi«, čestitao je i Blaže Božinovski, predsjednik riječke Makedonske pravoslavne crkvene općine Sv. car Konstantin i carica Elena.




– Božić je obiteljski blagdan, blagdan mira i zajedništva, rekao je Božinovski čestitajući svim vjernicima Makedonske pravoslavne crkve, kao i vjernicima svih ostalih crkava koje Božić slave po julijanskom kalendaru.