Potpisan ugovor

Vizuali Rijeka EPK nalazit će se na autobusima Arrive koji voze u 14 europskih zemalja

Alenka Juričić Bukarica

Foto Rijeka 2020

Foto Rijeka 2020



RIJEKA – Potpisivanjem ugovora o suradnji između autobusnog prijevoznika Arriva i tvrtke Rijeka 2020 zaokružen je dogovor koji je započeo oslikavanjem autobusa Arrive u vizuale Europske prijestolnice kulture, a nastavlja se promocijom Rijeke 2020 među Arrivinim zaposlenicima diljem Europe.


Ugovor su potpisali Vedran Tomičić, član uprave Autotransa koji djeluje u sastavu Arriva grupe, i Emina Višnić, direktorica tvrtke Rijeka 2020. Tom je prilikom istaknuto kako je do sada na kotačima Arrivinog autobusa predstavljanje održano u Rovinju, Puli, Zagrebu, Varaždinu i Ljubljani, a uskoro kreće i promocija u inozemstvu.


Naime, Arriva je jedna od najvećih prijevozničkih kompanija u Europi koja posluje u 14 zemalja i zapošljava više od 60 tisuća djelatnika. Do svih njih, zahvaljujući Arrivi Hrvatska, pridonijet će glas o tituli koju nosi Rijeka, te će im biti prezentiran kulturni program za 2020. S time da im Arriva travel, službena agencija projekta EPK, osigurava prijevoz, smještaj i ulaznice za programe po posebnim cijenama.




– Izuzetno mi je drago što se partnerski u projekt EPK uključila i Arriva Hrvatska. Autobus Arrive oslikan je vizualima projekta Europske prijestolnice kulture i, u partnerstvu s Arrivom, ovim veselim autobusom putujemo na predstavljanja EPK programa za 2020. u razne hrvatske gradove, istaknula je, između ostaloga, Višnić.


Tomičić je nadodao kako u četrnaest zemalja u kojima posluje, Arriva podržava projekte iz različitih područja uključujući kulturu, pa je tako lani kompanija bila partner prošlogodišnjoj EPK – nizozemskom Leeuwardenu.


Tamara Černeka, direktorica Arrive travel, podsjetila je kako zajedno s TZ-om grada Rijeke već nekoliko godina surađuju na promociji projekta Rijeka 2020. A u godini kada je Rijeka postaje EPK, ova turistička agencija obilježit će 60. obljetnicu osnutka.