Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
14. prosinca 2019.
Prijem za nagrađene učenike

foto Veseli spoznaja da u Rijeci postoji puno talentiranih

Nagrađeni učenici i mentori u HKD-u na Sušaku / Snimio Marko GRACIN
Nagrađeni učenici i mentori u HKD-u na Sušaku / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 30. siječanj 2019. u 18:26 2019-01-30T18:26:00+01:00

'Vaš je rezultat najbolji dokaz da Rijeku ostavljamo u dobrim rukama. Svi vi koji ste postigli ovako zapažene rezultate najbolje znate koliko je truda trebalo uložiti da se taj rezultat postigne. Svi imate i prirodni talent, ali bez rada, motivacije i dodatnog zalaganja taj talent bi ostao neiskorišten. Zato je važna uloga mentora koji znaju prepoznati i usmjeriti taj talent, ali i poticati ga da se izbrusi i postane vidljiv', poručio je Obersnel

RIJEKA Prijem Grada Rijeke za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim i međudržavnim natjecanjima osvojili prva tri mjesta te za njihove mentore okupio je danas u HKD-u na Sušaku 53 mentora riječkih odgojno-obrazovnih ustanova koji su za natjecanja pripremali ukupno 33 učenika i 29 ekipa.

Svi su oni na državnoj ili međunarodnoj razini natjecanja, susreta ili smotri osvojili jedno od prva tri mjesta, a ukupno su tijekom prošle školske godine ostavrili 62 postignuća od prvog do trećeg mjesta.

Prijem za nagrađene učenike i mentore, snimio Marko GRACIN

Jedno od prva tri mjesta postigla su 33 učenika pojedinačno, 8 iz osnovnih i 25 iz srednjih škola te 29 ekipa, od čega je 10 iz osnovnih i 19 iz srednjih škola. Čestitajući učenicima i njihovim mentorima riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako ga uvijek veseli činjenica da u Rijeci postoji velik broj mladih talentiranih ljudi.

– Vaš je rezultat najbolji dokaz da Rijeku ostavljamo u dobrim rukama. Svi vi koji ste postigli ovako zapažene rezultate najbolje znate koliko je truda trebalo uložiti da se taj rezultat postigne. Svi imate i prirodni talent, ali bez rada, motivacije i dodatnog zalaganja taj talent bi ostao neiskorišten. Zato je važna uloga mentora koji znaju prepoznati i usmjeriti taj talent, ali i poticati ga da se izbrusi i postane vidljiv, poručio je Obersnel.

Uz njega učenicima i mentorima priznanja su uručili i zamjenik gradonačelnika, Marko Filipović, te pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj. 

Prijem za nagrađene učenike i mentore, snimio Marko GRACIN

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.