Bakrani čistili podmorje

Velika ekološka akcija u organizaciji SPD-a Luben

Sanja Gašpert

Iz mora je izvučena prilična količina otpada

Iz mora je izvučena prilična količina otpada

Iz mora je izvučena prilična količina otpada, krupnog i sitnog, automobilskih guma svih vrsta i veličina, metalnog i drugog krupnog otpada, staklenih i plastičnih boca, stolica, limenki, konopa, raspadnutih vrša i ostalog smeća, koje je napunilo dvije baje. Veliki broj sudionika pokazatelj je kako su Bakrani sve svjesniji potrebe za odgovornijim odnosom prema okolišu, kazao je predsjednik SPD-a Luben Martin Pavletić



BAKAR U Bakru je održana akcija čišćenja podmorja, u organizaciji Sportskog pomorskog društva Luben iz Bakra i pod pokroviteljstvom Grada Bakra.


Čistilo se uz bakarsku rivu, na potezu od Gradskog parka do podvodnog tunela na istoku. U akciji je sudjelovalo 130 sudionika, među kojima 36 ronioca, članovi Lubena, učenici Pomorske škole Bakar, članovi DVD-a Bakar, učenici Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka i ostali pojedinci, građani Bakra.


Među sudionicima akcije bili su i najmlađi, djeca Društva Naša djeca Bakar, koji su već mnogo puta do sada podržali ovu ekološku akciju, a ovoga puta pozivu se odazvalo njih osamnaest, u pratnji Maje Pavletić, Elde Juričić i Suzane Šarić, koji su uređivali okoliš i sadili primorsko raslinje ispred prostorija Lubena.




U akciji je sudjelovalo i sedamnaest barki na vesla i nekoliko većih brodica s posadom, koji su prevozili ronioce i sakupljali izvađeni otpad, kojega su ekovolonteri odlagali u baje na rivi.


– Iz mora je izvučena prilična količina otpada, krupnog i sitnog, automobilskih guma svih vrsta i veličina, metalnog i drugog krupnog otpada, staklenih i plastičnih boca, stolica, limenki, konopa, raspadnutih vrša i ostalog smeća, koje je napunilo dvije baje. Veliki broj sudionika pokazatelj je kako su Bakrani sve svjesniji potrebe za odgovornijim odnosom prema okolišu, kazao je predsjednik SPD-a Luben Martin Pavletić.


U akciji čišćenja sudjelovali su SPD Luben, KPA INA Kostrena, KPA 3. maj Rijeka, KPA Adria Kraljevica, DND Bakar, RK Karlovac i DVD Bakar.