Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Projekt Općine i PGŽ-a

Vele Dražice dobile novo dječje igralište s antistres podlogom i street workout spravom

Foto R. Brmalj
Foto R. Brmalj
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2018. u 21:24 2018-09-26T21:24:00+02:00

JELENJE  U Velim Dražicama svečano je otvoreno novo dječje igralište, zajednički projekt Primorsko-goranske županije i Općine Jelenje, vrijedan nešto više od 200 tisuća kuna. Prvi posjetitelji novog igrališta bili su mališani iz Dječjeg vrtića Grobnički tići, njih  dvadesetak, koji su izveli prigodan program. Novo dječje igralište prostire se na ukupno 230 m2, a organizirano je tako da se na središnjem dijelu nalaze dječje sprave. Na mjestima izloženim poskakivanju djece ugradila se i antistres podloga. Osim dječjih sprava, u južnom dijelu nalazi se street workout sprava, kao i dvije klupe s naslonom te koševi za otpatke. Kompletnu površinu krasi pješčana podloga sa žičanom ogradom. Najmlađi sumještani mogu koristiti klackalicu, njihalicu na opruzi, na raspolaganju su još i kućica s ljestvama i krovom, toboganom od poliestera, ljuljačke, penjalice s užetom uz kućicu te sprava za street workout, a sve je prilagođeno i testirano za djecu od 5 do 12 godina.

Otvaranje novog igrališta / Foto R. Brmalj

Novo dječje igralište u Velim Dražicama svečano je rezanjem vrpce otvorila Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a, koja je kazala kako je Primorsko-goranske županija ponosna na realizaciju projekta namijenjenog upravo najmlađima. Stilin je, također, izrazila nadu da će biti što manje padanja na igralištu, što je i sastavni dio dječje igre te da će putem ovog igrališta mališani steći nove prijatelje. Svečanosti otvorenja nazočili su i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i njegov zamjenik Dino Piljić.
– Novi prostor namijenjen je obiteljima s djecom. Ovim projektom uredili smo nekada zapušteni prostor i kreirali nove sadržaje za naše najmlađe sumještane. Prostor oko igrališta poboljšat ćemo tako da ćemo ocrtati parking prostor, a uskoro će se postaviti i adekvatna javna rasvjeta – kazao je načelnik Marčelja, dodajući kako je okupljanje mladih i njihovih obitelji u korak s ostatkom planova za uljepšavanje izgleda cijele Općine. Novo igralište popularno zovemo i Mouse Village, jer se nalazi tik uz Mišje selo, kazao je Marčelja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu