Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Plutajući terminal

Većina PGŽ skupštinara podržala Burićevu Deklaraciju protiv lex LNG-a

Hrvoje Burić, Foto: D. ŠKOMRLJ
Hrvoje Burić, Foto: D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 22. veljača 2018. u 18:06 2018-02-22T18:06:00+01:00

Burić se protivi gradnji plutajućeg LNG-a kao i županijska vlast, te krčke općine, a u deklaraciji podsjeća na Europsku povelju o lokalnoj samoupravi koja govori o pravu građana da sudjeluju u upravljanju javnim poslovima

Aktualni sat skupštine Primorsko-goranske županije održane u četvrtak obilježio je napad HDZ-a na pročelnicu za socijalu Dragicu Marač nakon što je u Centru za rehabilitaciju Fortica poništen natječaj za ravnateljicu.

Iz HDZ-a su zatražili da pročelnica ode, a ona se branila sama rekavši kako je u životu i sama imala devet nadzora Ministarstva socijale i uvijek su svi bili pozitivni. I sada smo postupili po rješenju Ministarstva, raspisuje se novi natječaj, ali će se pokrenuti i upravni spor u kojem ćemo dokazati da se ustanova i dosad vodila stručno i na korist korisnika i zaposlenika, kazala je Marač, koja o ostavci očito ni ne razmišlja.

– Vi ne poštujete vlastite pravilnike. Ako je ustanova donijela odluku da za to mjesto treba VSS, kako možete izabrati nekog tko nema VSS, upitao se Dinko Beaković.

Na aktualnom satu najavljeno je i da će do kraja ožujka biti raspisan novi natječaj za izvođača radova za cestu prema Viškovu i Marišćini, o čemu je pitala Nerea Pulić (Most).

Vijećnici SDP-a, Unije Kvarnera, IDS-a, HSS-a, HSU-a, Živi zid te nezavisni Ivica Knežević, dakle njih 27 koji su bili prisutni na sjednici od 41, dalo je podršku Deklaraciji protiv donošenja lex LNG-ja koju je pokrenula Nezavisna lista Bura Hrvoja Burića.

HDZ-ova koalicija te Most i Akcija mladih nisu potpisali.

Kako je poznato, Burić se protivi gradnji plutajućeg LNG-a kao i županijska vlast, te krčke općine, a u deklaraciji podsjeća na Europsku povelju o lokalnoj samoupravi koja govori o pravu građana da sudjeluju u upravljanju javnim poslovima, što je jedno od osnovnih demokratskih načela EU.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.