Riječka zvečka vol. 1

Večeras startaju “Vežičke ljetne noći”

Sanja Gašpert

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Ulaz je na sva događanja slobodan



Od večeras se na Vežici održavaju Vežičke ljetne noći, radnog naziva »Riječka zvečka vol. 1«, a prvi će večeras u 21.30 sati nastupiti članovi grupe En face, u akustičnoj varijanti.


Naime, riječka tvrtka R.I.V.E.T.O.N. d.o.o. dobila je odobrenje o korištenju javne površine na Vežici, točnije parka na križanju Kvaternikove i Ulice Martina Kontuša (park preko puta crkve na Donjoj Vežici, ispod caffe bara East River) za održavanje manifestacije Vežičke ljetne noći.


– Kako nam je cilj »probuditi« uspavane stanovnike našeg grada, radni naziv promijenili smo u »Riječka zvečka vol. 1«. A što vas čeka na Zvečki? Prije svega odmak od svakodnevice u nešto drugačijem ambijentu, svaki dan od 19 do 24 sata, uz dobru glazbu, ističu organizatori.




Posebno zanimljivo bit će četvrtkom, koji je rezerviran za live nastupe renomiranih riječkih izvođača. Tako će nakon večerašnjeg nastupa grupe En face, 13. kolovoza na Zvečki nastupiti Mandrili, a 20. kolovoza riječka rock scena, Vava Simčić, Zoran Prodanović-Prlja, Sandro Bastijančić, Miro Vidović i Alen Tibljaš, okupljeni u Blagdan bend. Ime izvođača za 27. kolovoza organizatori još uvijek drže u tajnosti te čuvaju kao iznenađenje. Ulaz je na sva događanja slobodan.