Kad se spoje glasovi dobrih ljudi

Uspjela akcija ”I ja ću doći pjevati na Korzo za nezbrinutu djecu”: Slatkiša će biti i za socijalnu samoposlugu, i za Forticu, i za dom u Selcu

Danijela Bauk

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



RIJEKA Kad se male i velike ruke slože, ili u ovom slučaju kad se spoje glasovi mnogih dobrih ljudi – sve se može, sve se može. Facebook akcija »I ja ću doći pjevati na Badnjak u podne na riječki Korzo za nezbrinutu djecu« , hvalevrijedna inicijativa nekolicine riječkih entuzijasta okupljenih oko akcije »Koga briga…« među kojima su i Kristian Sirotich i Luka Brnčić, današnjim su svojevrsnim mini uličnim performansom prikupili kilograme i kilograme slatkiša koji će razveseliti mališane Doma Ivana Brlić Mažuranić u ovo blagdansko vrijeme. A slatkiša, raznih čokolada, keksa i svega što klinci vole prikupljeno je i više od očekivanog, pa kako nam javljaju iz ekipe koja je sam događaj i organizirala, cilj je ispunjen, a slatkiša će biti i za djecu u domu Ivana Brlić Mažuranić i za socijalnu samoposlugu i za Forticu i za dom u Selcu. Uz zaista brojne Riječanke i Riječane, velike i male, koji su na Korzo donijeli ne samo slatkiše za nezbrinutu djecu već i puno dobre volje, slatke donacije donijeli su i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i  zamjenik Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, te rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin.


– Vrijeme je darivanja i mislimo da je pravo vrijeme za ovu inicijativu kojom želimo uljepšati Božić štićenicima Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić. U razgovoru s ravnateljicom doma Suzanom Mravinac saznali smo da su klinci dobro zbrinuti, da ne oskudijevaju u osnovnim potrebama, ali slatkiši u vrijeme Božića uvijek dobro dođu, kazao nam je uoči događanja Kristian Sirotich, inače zajedno s Lukom Brnčićem, bivšim trenerom Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Forca, pokretač akcije »Koga briga…«.


Valja istaknuti kako su spontani zbor činili svi oni koji su to željeli, znali oni pjevati ili ne, a na repertoaru je bilo nekoliko božićnih evergreena: »Sretan Božić svakome«, »Pahuljice padajte«, »Bijeli Božić«, »Božić je judi« i neizostavni »Zvončići«.